Resep Puding Biskut Kastard yang Lezat Sekali

Anda sedang mencari ide Resep Puding Biskut Kastard Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan Puding Biskut Kastard yang Sempurna memang waktu ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan sharing tutorial cara menyiapkan Resep Puding Biskut Kastard, Bikin Ngiler untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Puding Biskut Kastard yang enak selayaknya memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Puding Biskut Kastard, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan Puding Biskut Kastard yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa. Berikutnya merupakan gambar berkaitan dengan Puding Biskut Kastard yang dapat kamu jadikan ide.
Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Puding Biskut Kastard sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa menyiapkan Puding Biskut Kastard menggunakan 9 bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
#susumanis #goldenapron2020 #bonus5 Alhamdulillah bonus kali ini sangat mudah. Temanya guna susu manis sahaja. Memang boleh buat bermacam-macam menu. Walaupun temanya mudah tapi buntu jugak nak buat apa. Hihihihi.. Tengok dalam balang ada baki biskut cracker hup seng dan ada juga serbuk agar-agar yang baru beli minggu lepas, so saya buatlah menu Puding Biskut Kastard ni. Suka rasa lemak biskut hup seng ni kalau buat puding. Selamat mencuba.
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Puding Biskut Kastard:
- 1 paket serbuk agar-agar
- 900 ml air
- 1 1/2 cawan gula
- 1 cawan tepung kastard
- 1/3 cawan susu pekat manis
- 1 tin susu cair
- 3 sudu milo
- 3 sudu air panas
- 5-6 keping biskut cracker hup seng
Cara untuk menyiapkan Puding Biskut Kastard
- Satukan gula, air dan serbuk agar-agar ke dalam periuk. Masak hingga mendidih.
- Di dalam bekas lain, campurkan tepung kastard, susu pekat manis dan susu cair. Kacau sebati hingga tepung kastard larut.
- Kemudian, masukkan campuran tepung kastard bersama susu tadi ke dalam periuk agar-agar yang sedang mendidih. Gunakan api yang sederhana. Kacau sebati dan kacau hingga mendidih semula.
- Setelah itu, masukkan biskut cracker dan kacau hingga pekat.
- Setelah siap, bahagikan adunan kepada dua bahagian. Satu bahagian di masukkan campuran milo bersama air panas. Kacau hingga sebati dengan adunan puding.
- Kemudian, boleh mula melapis adunan. Ketepikan, apabila sudah sejuk bolehlah disimpan di dalam peti ais.
- Sedia dinikmati sejuk-sejuk.
Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Puding Biskut Kastard yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!