'/> Resep Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau yang Menggugah Selera - Ragam Resepi

Resep Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau yang Menggugah Selera

Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau

Lagi mencari ide Resep Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau Anti Gagal yang unik?, Bagaimana Menyiapkan Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau yang Enak memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan berbagi tutorial cara menyiapkan Resep Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau yang Sempurna untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau yang enak selayaknya punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau hendak menyiapkan Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar mengenai Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau yang bisa kamu jadikan ide.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau memakai 8 jenis bahan dan 3 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

#TakLebih6Bahan Masak Apa Banjir? Bekalan roti kat kedai takde pada musim banjir ni, nak buat sandwich pun tak dapat. Jadi gunakan sahaja biskut kering cicah dengan Cili Saba. Nak sandwichkan biskut kering dengannya pun boleh. Sambil membasuh dan membersihkan rumah, sambil makan mencicah. Semoga semua baik2 belaka ok!😘 Cooksnap @sasha_sabrina Inspired by Cp @moe131 (Liverpool England)

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau:

  1. Bahan Minimum
  2. Biskut kering/tawar/masin sebarang jenis (Uchu guna wholemeal)
  3. 1 tin chilli saba Ayam Brand/tuna
  4. Bahan tambahan
  5. 1 biji bawang merah (didadu)
  6. 1 biji cili padi (dihiris);optional
  7. 1/2 biji limau nipis diambil perahan
  8. Mayonis/cheese

Cara untuk membuat Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau

  1. Campurkan semua bahan dalam satu mangkuk. Kacau rata. Sedia dijadikan pencicah roti atau biskut.
  2. Boleh panaskan jika suka.
  3. Tips merangupkan biskut yang dah agak lemau: panaskan biskut dalam oven selama 10minit pada suhu 150c.

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi ide untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.