Resep Biskut Samperit Anti Gagal

Lagi mencari ide Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Samperit Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Samperit yang Lezat memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan membagikan panduan cara menyajikan Cara Gampang Membuat Biskut Samperit Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Samperit yang enak selayaknya memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Samperit, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Samperit enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan spesial. Seterusnya adalah gambar tentang Biskut Samperit yang bisa kalian jadikan inspirasi.
Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Samperit yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Samperit menggunakan 8 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
Biskut fav... yang ni dari koleksi resepi aznie.. untuk yang ininaznie guna resepi dari Azlina Ina.. memang terbaik.. pasti ramai yang telah mencubanya...
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Biskut Samperit:
- Bahan
- 4 1/2 cawan tepung jagung
- 2 sudu besar tepung custard
- 1 cawan 1/2 butter (kira2 200g)
- 1/2 cawan susu pekat manis (nak manis tambah lagi)
- 1 sudu kecil esen vanila
- 2 titis warna ungu
- sedikit warna pink
Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Samperit
- Cara Kacau guna senduk je semua bahan di atas ni. Bila dah sebati je stop kacau
- Masukkn pula 1 sudu besar tepung beras (bagi rasa cruncy dan bila sejuk tak mudah pecah)
- Dan masukkan 2 sudu besar tepung custard (bagi rasa lemak berkrim)
- Kacau rata-rata. Kemudian baru masukkan 4 1/2 cawan tepung jagung sikit demi sedikit sambil uli pakai hujung jari
- Uli sekejap bagi doh tak melekat di tangan memudah kan nak bentuk nanti
- Masuk dalam acuan semperit dan tekan guna ibu jari lenggok kan siket bagi alunan bunga cantik dan letak coklat chips panaskan oven Bakar suhu 160 masa 25 hngga 30 minit bergantung kepanasan oven masing2
- Selamat mencuba, **jika adunan lembik..campur sedikit lg tepung jagung... **jika adunan xbole nk tekan.. bole tambah sedikit butter lg ye.. smpai dapat adunan yg mudah kita nk tekan...
Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut Samperit yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!