'/> Resep Biskut Oat Susu * Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Oat Susu * Anti Gagal

Biskut Oat Susu *

Anda sedang mencari ide Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Oat Susu * Anti Gagal yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut Oat Susu * Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya Anda. orang-orang memang telah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menyiapkan Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Oat Susu * yang Enak untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Oat Susu * yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Oat Susu *, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Biskut Oat Susu * enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi sajian istimewa. Selanjutnya merupakan gambar mengenai Biskut Oat Susu * yang dapat sobat jadikan ide.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Oat Susu * adalah 45- 55biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Oat Susu * yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Oat Susu * menggunakan 14 jenis bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

Penggunaan oat segera dengan serbuk coklat yang kemudiannya disaluti susu tepung memang memberikan aroma dan rasa biskut yang sedap. Anak-anak pun pasti suka.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut Oat Susu *:

  1. Bahan A :
  2. 225 gm mentega
  3. 125 gm gula kastor / gula halus
  4. 1 biji kuning telur
  5. 1 sudu teh esen vanila
  6. Bahan B :
  7. 20 gm tepung kastard
  8. 250 gm tepung gandum
  9. 75 gm tepung jagung
  10. 2 sudu besar serbuk koko
  11. 100 gm quaker oat (guna instant oat dalam bekas merah)
  12. Bahan Hiasan :
  13. 100 gm susu tepung
  14. 20 gm gula aising

Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Oat Susu *

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Mentega dan gula dipukul dengan sudip kayu sehingga kembang. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau sebati.
  3. Masukkan bahan-bahan ayak (tepung gandum, tepung kastard, tepung jagung dan serbuk coco). Kacau sebati.
  4. Masukkan oat. Uli sebati sehingga menjadi doh. Bentukkan bulat-bulat dan susun atas tray (sekiranya nak buat bentuk lain pun tiada masalah). Ulangi langkah ini sehingga adunan tepung habis. Bakar pada suhu 170 darjah celsius selama 25minit (bergantung pada jenis oven & saiz adunan yang dibentuk)
  5. Setelah siap dibakar. Sejukkan seketika atas tray.
  6. Gaul dengan adunan susu tepung dan gula. Kemudian simpan di dalam bekas kedap udara. Selamat mencuba.

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut Oat Susu * yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.