Resep Biskut oat badam rangup Anti Gagal

Sedang mencari inspirasi Bagaimana Membuat Biskut oat badam rangup Anti Gagal yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut oat badam rangup Anti Gagal memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan berbagi panduan cara membuat Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut oat badam rangup Anti Gagal untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut oat badam rangup yang enak seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut oat badam rangup, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Biskut oat badam rangup yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan istimewa. Berikutnya adalah gambar mengenai Biskut oat badam rangup yang bisa sobat jadikan ide.
Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut oat badam rangup sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat menyiapkan Biskut oat badam rangup memakai 11 jenis bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.
Waktu-waktu macam ni tetiba teringat nak buat biskut,ingat zaman meniaga dulu biskut ni la,yg sy buat utk tambah2kan pendapatan,suami tolong jualkan...tapi sekarang dia terlantar sakit dh setahun lebih,harap dia dapat sembuh seperti dulu...mohon sahabat2 semua doakan suami sy yea...😊 #keepfighting SELAMAT MENCUBA SEMUA
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Biskut oat badam rangup:
- biskut oat badam rangup
- 250 gm butter
- 1 cawan gula perang
- 1 1/2 cawan tepung gandum
- 1 biji telur
- 2 1/2 cawan oat yg telah dikisar
- 1 tutup esen vanila
- 1 cawan kismis/coklat cip
- 1/2 cawan badam flakes
- 1 sk cream of tartar/emplex
- 1 sk soda bicarbonate
Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut oat badam rangup
- Mix butter dan gula hingga berkrim dan pucat sedikit,tak perlu kembang pun.kalau putar lama sgt nanti biskut xcantik kejadiannya. -Masukkan telur dan esen vanilla. Mix setakat sebati. -Masukkan bahan-bahan kering dan ramas2kan sebati. Jangan uli kerana biskut akan jadi liat dan keras.
- Bulat2kan dan leperkan sedikit atau sukat guna sudu sukat 1 sudu kecil. Atas masing2 saiznya ye. -Bakar pada suhu 160c lebih kurang 30min(ni ikut oven sy) atau hingga perang. Atas oven masing2. Guna fungsi kipas jika ada untuk masak yang lebih sekata dan rangup.
- Sejukkan atas redai besi. Ini penting untuk biskut yang rangup. -Setelah sejuk simpan dalam bekas kedap udara
Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut oat badam rangup yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi dalam berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!