'/> Resep Biskut Mazola, Bisa Manjain Lidah - Ragam Resepi

Resep Biskut Mazola, Bisa Manjain Lidah

Biskut Mazola

Anda sedang mencari ide Resep Biskut Mazola yang Bikin Ngiler yang unik?, Resep Biskut Mazola yang Lezat memang waktu ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya Anda. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan sharing panduan cara menghidangkan Cara Gampang Membuat Biskut Mazola Anti Gagal untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Mazola yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Mazola, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut Mazola enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa. Next merupakan gambar mengenai Biskut Mazola yang dapat kalian jadikan contoh.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Biskut Mazola yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Mazola memakai 10 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Sambil-sambil dok layan kolokium kajian tindakan ni, akak hapdet la resepi-resepi yang ada dalam draft tu. Biskut ni memang lejen, sesuai sangat untuk kudapan. Tak payah tunggu musim perayaan. Nak buat bila-bila masa pun boleh. Resepi inspirasi @cook_16041352

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut Mazola:

  1. 2 cawan kacang tanah
  2. 2 1/4 cawan tepung gandum
  3. 1 sudu teh baking powder
  4. 2 sudu besar butter
  5. 1/2 cawan gula halus (saya guna gula icing)
  6. Secubit garam
  7. Minyak jagung mazola secukupnya
  8. Untuk sapuan dan hiasan
  9. 1 biji kuning telur untuk glaze
  10. Badam slice/keping

Langkah-langkah untuk membuat Biskut Mazola

  1. Masukkan semua bahan kedalam bekas (kecuali minyak mazola). Gaul sebati.
  2. Masukkan minyak mazola sambil gaul sebati supaya menjadi doh yang boleh dibentuk.
  3. Bentuk @ terap adunan ikut suka hati. Saya scoop dengan sudu metrik 1/2 tbsp.
  4. Susun dalam loyang yang dilapik baking paper. Sapu kuning telur dan letak kepingan badam.
  5. Bakar suhu 170c selama 20-30 minit @ sampai biskut masak (bergantung oven masing-masing)
  6. Sejukkan biskut sebelum disimpan dalam bekas kedap udara.
  7. 😋😋

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut Mazola yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.