'/> Resep Biskut Kacang Tanpa Gluten yang Enak - Ragam Resepi

Resep Biskut Kacang Tanpa Gluten yang Enak

Biskut Kacang Tanpa Gluten

Sedang mencari inspirasi Resep Biskut Kacang Tanpa Gluten Anti Gagal yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut Kacang Tanpa Gluten yang Bisa Manjain Lidah memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kalian. masyarakat memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara memasak Resep Biskut Kacang Tanpa Gluten yang Enak Banget untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Kacang Tanpa Gluten yang enak harusnya sih memiliki aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Kacang Tanpa Gluten, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau mau menyiapkan Biskut Kacang Tanpa Gluten enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar seputar Biskut Kacang Tanpa Gluten yang bisa Anda jadikan ide.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Kacang Tanpa Gluten adalah 40 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Kacang Tanpa Gluten diperkirakan sekitar 30 minit.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat Biskut Kacang Tanpa Gluten yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Kacang Tanpa Gluten menggunakan 6 bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Biskut raya kegemarankuuuu! Ciri-ciri biskut kacang yang sedap ialah, lemak masin. Yessss. Lemak masin. Mengimbau kenangan zaman kecil. Gigihhhh tekap biskut kacang hehehehe. Kacang tanah, kalau nak sedap, goreng dan buang kulit. Kisar hancur. Kalau dah tak ada masa, beli je sekampit kat kedai 😆 #goldenapron2020 #week8

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut Kacang Tanpa Gluten:

  1. 100 g (3/4 cawan) Gluten-free Plain Cookies Premix WMB
  2. 100 g (3/4 cawan) serbuk kacang tanah yang telah dipanggang
  3. 50 g (1/3 cawan) gula tebu organik, lebihkan sekiranya mahu
  4. 3 g (1/2 sudu kecil) garam Himalaya
  5. 30 ml air suam
  6. 60 g (2/3 cawan) minyak masak, dimasukkan sedikit-sedikit

Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Kacang Tanpa Gluten

  1. Campurkan semua bahan kering. Kemudian masukkan air, gaul sebati.
  2. Masukkan minyak sedikit demi sedikit sehingga adunan boleh dikepal.
  3. Panaskan oven. Bentukkan adunan kepada bebola kecil dan bakar pada suhu 175°C selama 30 minit.

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut Kacang Tanpa Gluten yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.