Resep Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation Anti Gagal
Lagi mencari ide Resep Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation yang Enak yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation, Bisa Manjain Lidah memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. orang-orang memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan sharing panduan cara menyajikan Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation yang enak seharusnya punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa. Next merupakan gambar mengenai Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation yang bisa sobat jadikan wawasan.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation diperkirakan sekitar 1Jam.
Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation memakai 13 bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.
Baca Juga
#goldenapron2020 #bazaarramadan #madebyjeehan #cookpadmalaysia Mula-mula saya buat biskut ni terinspirasi dari biskut Gajus Dalam buku resepi "Aroma BISKUT" Arahan dari Nik Malawati dan Nik Othman. Setelah saya ubah suai jadi Biskut Cashew nut Sensation,Saya bagikan kepada secara mara di Pahang. Dan saya bagi pulak kepada Ibu Mertua tiri saya. Lalu Biskut tu Ibu Mertua tiri saya bawa pegi office,untuk di makan same dengan kengkawan beliau, ternyata kawan ibu mertua tiri saya terus nak order biskut ni😁die orang cakap sodaaaapppp😄. Begitulah citernye... Oke Let's get Baking guy's 😘😘😘
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam pembuatan Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation:
- 150 g Unsalted Butter
- 75 g Gula Aising
- 1 Biji Kuning Telur
- 1 Sdk Vanilla extract
- 200 g Tepung Biskut
- 50 g Tepung Jagung
- 50 g Kacang Gajus bakar dan kisar
- 1/4 Sdk Garam bukit
- 20 g Tepung Susu
- 200 g Kacang Gajus bakar
- 100 g Kacang Gajus bakar dan cencang kasar
- 200 g Dark Cooking Chocolate Di Cairkan
- 1 Sudu makan Gula-gula Hundred thousands
Langkah-langkah membuat Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation
- Satukan butter, dan gula Aising,pukul Selama 1 minit.
- Masukan kuning telur dan vanilla Essence Pukul kembali selama 30 saat sehingga tercampur rata.
- Masukan tepung, tepung jagung,tepung susu, garam bukit, dan kacang Gajus yang telah di kisar.pukul doh selama 30 saat sehingga tercampur rata.
- Bentuk dan canai doh menyerupai buah kacang Gajus, dan cucuk kan dengan kacang Gajus.
- Bakar Biskut selama 15 Minit dengan suhu 160 darjah Celcius (Sesuaikan dengan oven anda), keluarkan Biskut dan biarkan sejuk.
- Celupkan sekeping Biskut Kedala coklat cair,dan tabur dengan Gula-gula hundred thousand Dan juga kacang Gajus yang telah di bakar dan di cencang. Letak dalam peti sejuk selama 5 minit.barulah boleh di simpan Kedalam balang
- Selamat mencuba dan semoga bermanfaat 😘😘😘
Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!