Resep Biskut Froot Loops yang Bisa Manjain Lidah

Lagi mencari ide Resep Biskut Froot Loops Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Froot Loops Anti Gagal memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan berbagi tutorial cara menghidangkan Resep Biskut Froot Loops Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Froot Loops yang enak seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Froot Loops, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Froot Loops yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan istimewa. Next adalah gambar tentang Biskut Froot Loops yang dapat kamu jadikan inspirasi.
Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Froot Loops yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Froot Loops memakai 10 bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.
Biskut k.ha buat biase-biase sahaja,tak macam biskut order yang kiut-miut cantik bergaya.Asal nampak rupa biskut oklah tu ya 😅. Biskut anak-anak buah paling suka.Asalnya main campak dan campur mana bahan-bahan baki yang ada di dapur,tak sangka pula menjadi dan dia orang suka.Akhirnya wajib ada setiap kali Raya. Tahun ini tak dapat balik raya,kita poskan sahaja.Semoga tetap ceria walaupun tidak dapat bersua muka.
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Biskut Froot Loops:
- 125 gram butter (Anchor unsalted)
- 125 gram butter (Anchor salted)
- 210 gram gula kastor @ gula perang (Brown Sugar CSR)
- 2 biji telur gred C
- 1 camt esen vanila
- 120 gram serbuk kacang gajus. (sangai,kisar halus)
- 60 gram bijan (sangai)
- 50 gram cornflakes (kisar halus)
- 190 gram tepung jagung (Brown & Polson)
- 180 gram tepung gandum (Faiza)
Langkah-langkah membuat Biskut Froot Loops
- Putar butter,gula kastor,telur dan esen vanila hingga sebati menggunakan spatula.
- Masukkan kacang gajus kisar,cornflakes kisar dan bijan.Gaul.
- Masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit.Gaul rata.
- Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit,gaul rata hingga menjadi doh lembut.
- Masukkan dalam bekas,balut dalam plastik,simpan di dalam peti ais selama 1 jam.
- Keluarkan adunan biskut,bulat-bulatkan dan leperkan menggunakan hujung jari @ spatula hingga sedikit nipis.
- Hiasi dengan froot loops.Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu dengan suhu 170 C selama 17 - 19 minit @ sehingga garing (bergantung kepada jenis oven).Siap. Kalau tak suka garing bakar dalam 15 ke 17 minit sahaja (biskut masih rangup & putih sedikit rupanya).
Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara membuat Biskut Froot Loops yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!