Resep Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) Anti Gagal

Lagi mencari inspirasi Bagaimana Membuat Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) yang Menggugah Selera yang unik?, Bagaimana Menyiapkan Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya Anda. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan berbagi tutorial cara menghidangkan Resep Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) yang enak harusnya sih punya aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan), pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan spesial. Selanjutnya adalah gambar mengenai Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) yang dapat kamu jadikan wawasan.
Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) memakai 19 bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.
Biskut kegemaran anak2, sgt lembut dan gebu di mulut, ketika bersauna di dlm oven semerbak baunya.. semestinya ramai peminat coklat diluar sana. Jom sy kongsikan resepi..
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan):
- Bahan A
- 250 g Buttercup
- 100 g Gula biasa sy blend halus
- 1 Biji kuning telur gred B
- 1 sk Esen coklat
- 1/2 sk Emulco Cappuccino
- Bahan B (ayakkan terlbh dahulu)
- 350 Tepung gandum
- 20 g Tepung jagung
- 20 g Tepung kastard
- 20 g Susu tepung
- 20 g Serbuk Koko
- Secubit haram
- BahanC
- White compound coins(Beryl's)
- Bahan D
- 100 g Dark compound (Beryl's)
- 50 g Milk compound coins (Beryl's)
- Sedikit Cocoa butter (sebesar ibu jari)
Cara membuat Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan)
- Mixed bahan A sehingga sebati gunakan senduk pun blh tidak perlu sampai kembang. Mskkan bahan B kedlm bahan A, dan gaul sebati hingga doh tidak meletak di tangan.
- Ambil sedikit doh, letakkan sedikit white compound coins di tengah dan bulatkan, selepas itu mskkan doh yg dibulatkan td ke dlm acuan berpam bentuk kerang. Ratakan dan siap. Ulang step sehingga habis.
- Sy bakar selama 30 minit 140 Celsius, mengikut kesesuian oven masing2. Setelah siap di bakar sejukkan biskut terlebih dahulu.
- Double boiler bahan D, sehingga suam mskkan ke dlm piping bag, piping ke atas biskut td. Hiaskan mengikut citarasa anda..
- Selamat mencuba 😋
Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara membuat Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!