Resep Biskut Arab Inti Kacang Anti Gagal

Anda sedang mencari inspirasi Resep Biskut Arab Inti Kacang Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Arab Inti Kacang yang Enak memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. orang-orang memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara membuat Resep Biskut Arab Inti Kacang yang Menggugah Selera untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Arab Inti Kacang yang enak seharusnya punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Arab Inti Kacang, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan Biskut Arab Inti Kacang yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian spesial. Berikutnya merupakan gambar berkaitan dengan Biskut Arab Inti Kacang yang bisa kamu jadikan contoh.
Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat Biskut Arab Inti Kacang yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut Arab Inti Kacang memakai 6 jenis bahan dan 3 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
#goldenapron2020 #minggu6 #cookpadmalaysia Hari Raya akan menjelma kudapan atau kueh Raya mesti ada untuk tetamu atau buat makan sendiri..saya memilih Biskut Arab ini sebab senang nak buat dan bahan yang di gunakan pun tidak banyak dan mudah di dapati..rasalah keenakan Biskut Arab Berinti Kacang ni😍😋
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut Arab Inti Kacang:
- 2 cawan Tepung Gandum
- 1/2 cawan Gula Icing
- 4 sudu makan penuh Minyak Sapi(any brand)
- 2 sudu makan Susu Tepung
- Kacang Tanah secukup nya
- Gula Castor untuk salut Biskut Arab nanti lepas bakar
Cara membuat Biskut Arab Inti Kacang
- Masukkan Gula Icing, Susu Tepung, Tepung Gandum gaul sebati kemudian masukkan Minyak Sapi kacau hingga Tepung menjadi doh..
- Ambil doh sedikit gentel kemudian masukkan sebijik kacang dalam doh dan gentel menjadi bulat
- Panaskan oven suhu 160°c 10minit kemudian bole lah bakar dalam masa 25 minit atau ikut kesesuaian oven masing²..kemudian golekkan bersama gula castor dan bole lah di letak dalam paper cup..
Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara membuat Biskut Arab Inti Kacang yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!