Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Cornflakes Rangup, Lezat

Anda sedang mencari ide Resep Biskut Cornflakes Rangup Anti Gagal yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Cornflakes Rangup, Menggugah Selera memang saat ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kalian. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara memasak Bagaimana Menyiapkan Biskut Cornflakes Rangup yang Sempurna untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Cornflakes Rangup yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Cornflakes Rangup, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Cornflakes Rangup yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan spesial. Berikutnya merupakan gambar tentang Biskut Cornflakes Rangup yang bisa sobat jadikan contoh.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Cornflakes Rangup adalah 50-60 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Cornflakes Rangup diperkirakan sekitar 20 minit.
Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat Biskut Cornflakes Rangup yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Cornflakes Rangup menggunakan 6 bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.
Biskut yang sedap dan mudah untuk disediakan... Rangup dan digemari ramai..
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Biskut Cornflakes Rangup:
- 3/4 cawan gula perang
- 1 biji telur
- 1 3/4 cawan tepung gandum
- 1/4 cawan tepung jagung
- 2 cawan cornflakes (ramas kasar)
- 1/2 sudu teh baking powder
Cara untuk menyiapkan Biskut Cornflakes Rangup
- Pukul telur dan gula hingga sebati, masukkan butter. Pukul lagi hingga sebati. Guna senduk kayu je. Kemudian masukkan tepung gandum.
- Gaulkan sebati kemudian masukkan cornflakes. Sebatikan hingga jadi doh.
- Sudukan ke dulang pembakar yg telah di sapu dengan sedikit butter. Bakar pada suhu 180' selama 15-20 minit @ bergantung pd oven masing-masing
- Siap dibakar.. biarkan sejuk kemudian simpan dalam bekas kedap udara.
Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut Cornflakes Rangup yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!