'/> Langkah Mudah untuk Membuat Biskut badam cip coklat Anti Gagal - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Membuat Biskut badam cip coklat Anti Gagal

Biskut badam cip coklat

Lagi mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut badam cip coklat Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut badam cip coklat yang Enak memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan sharing panduan cara menghidangkan Resep Biskut badam cip coklat yang Menggugah Selera untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut badam cip coklat yang enak seharusnya mempunyai aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut badam cip coklat, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut badam cip coklat yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian spesial. Next merupakan gambar seputar Biskut badam cip coklat yang bisa kalian jadikan ide.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut badam cip coklat adalah 150 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan Biskut badam cip coklat sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat membuat Biskut badam cip coklat memakai 14 bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

Biskut yang Ira akan buat tiap tahun semestinya biskut badam coklat cip. Kenapa ye? Mestilah sebab mudah nak buat. Campak-campak je bahannya. Tak perlu guna mixer, guna senduk je. Awak semua kena cuba buat biskut ni. Sedap hingga menjilat balang hehehe. #phopxcookpad2020 #goldenapron2020

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut badam cip coklat:

  1. Bahan A
  2. 250 g butter
  3. 1 1/4 cawan gula perang
  4. 1 sudu kecil esen vanila
  5. 1 biji telur
  6. Bahan B
  7. 2 1/2 cawan tepung gandum
  8. 1/2 cawan tepung jagung
  9. 1 sudu kecil baking powder
  10. 1 sudu kecil soda bikarbonat
  11. 6 sudu besar minyak masak
  12. C Bahan
  13. 2 cawan coklat cip
  14. 1 cawan badam cincang dadu

Cara untuk membuat Biskut badam cip coklat

  1. Gaul semua bahan A dalam satu bekas. Gaul guna senduk je.
  2. Kemudian masukkan bahan B. Gaul sampai sebati ok.
  3. Dah sebati, masukkan pulak bahan C. Kemudian rehatkan kejap dalam petiais belah bawah. Dalam 15-30 minit
  4. Sudukan adunan dalam dulang pembakar. Panaskan ketuhar selama 5 minit, suhu 170°c.
  5. Bakar selama 20 minit.
  6. TINGGHHH! Ok, dah masak. Angkat dan letak atas redai. Sejukkan. Kalau lepas sejuk tu dia masih lembut maksudnya biskut belum masak. Sila bakar semula selama 5 minit ye.
  7. Ok tunjuk lagi. LAST. hehehe

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara membuat Biskut badam cip coklat yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.