'/> Cara Gampang Menyiapkan Puding Biskut Lemak #ChefZam yang Lezat Sekali - Ragam Resepi

Cara Gampang Menyiapkan Puding Biskut Lemak #ChefZam yang Lezat Sekali

Puding Biskut Lemak #ChefZam

Sedang mencari inspirasi Resep Puding Biskut Lemak #ChefZam yang Sempurna yang unik?, Resep Puding Biskut Lemak #ChefZam, Lezat memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. orang-orang memang sudah terbiasa menggunakan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi panduan cara membuat Resep Puding Biskut Lemak #ChefZam Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Puding Biskut Lemak #ChefZam yang enak harusnya sih punya aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Puding Biskut Lemak #ChefZam, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Puding Biskut Lemak #ChefZam enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian spesial. Selanjutnya merupakan gambar mengenai Puding Biskut Lemak #ChefZam yang dapat kalian jadikan ide.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Puding Biskut Lemak #ChefZam adalah 3 org. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Puding Biskut Lemak #ChefZam diperkirakan sekitar 40 minit.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Puding Biskut Lemak #ChefZam yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Puding Biskut Lemak #ChefZam memakai 11 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

#cookpadmalaysia #chefzam Selamat Hari Merdeka yang ke 62.Di petang hari merdeka ini eloklah kita mengenang kembali nostalgia kemerdekaan negara kita Malaysia.Syukuri segala nikmat yg ada dan sentiasa panjatkan doa semoga negara kita Allah pelihara, aman damai dan harmoni.Sambil bersembang diwaktu petang tu bolehlah nikmati hidangan pemanis mulut yang sejuk ini.Puding Biskut Lemak namanya.Mari kita lihat resepinya.

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Puding Biskut Lemak #ChefZam:

  1. 18 gm agar agar
  2. 4 cawan air
  3. 6 senduk gula
  4. 1 tin susu cair
  5. 1 biji telur
  6. 1 1/2 cwn tpg kastad
  7. 1 sdt esen vanilla
  8. 2 sdb butter
  9. 3 helai daun pandan.ambil patinya utk jd kan warna hijau
  10. Sedikit pewarna kuning
  11. Sebungkus biskut lemak

Langkah-langkah untuk menyiapkan Puding Biskut Lemak #ChefZam

  1. Masak agar agar sehingga larut.masukkan gula.ketepikan.
  2. Bahagikan adunan kepada 2 bhg.satu bubuh pati pandan dan satu bubuh pewarna kuning.
  3. Masukkan susu cair, telur, tpg kastad, esen vanilla dan butter serta sedikit gula.pukul manja.Bila dah sebati masakkan atas api sederhana sehingga pekat.
  4. Ambil loyang atau bekas yang sesuai.Ini contoh biskut yg sy guna.Boleh guna biskut kegemaran anda ya.Saya guna biskut ini sbb bhg tengahnya ada lapisan warna coklat dan sedap tau biskut ni.
  5. Mari kita melapis.Guna senduk yg sama ukuran supaya sais lapisan adunan sama.
  6. Boleh mula tuangkan adunan hijau, kemudian susun biskut lemak.tuang adunan kuning dan susun biskut lemak.Buat lapisan sehingga menepati lapisan yg kita mahu.
  7. Sejukkan dalam peti ais.Bila dah beku boleh lah dipotong.Sedia dihidangkan.

Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Puding Biskut Lemak #ChefZam yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.