Cara Gampang Membuat Puding Biskut Lemak #ChefZam Anti Gagal

Anda sedang mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Membuat Puding Biskut Lemak #ChefZam, Menggugah Selera yang unik?, Resep Puding Biskut Lemak #ChefZam Anti Gagal memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kamu. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan membagikan panduan cara menghidangkan Resep Puding Biskut Lemak #ChefZam Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Puding Biskut Lemak #ChefZam yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Puding Biskut Lemak #ChefZam, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau mau menyiapkan Puding Biskut Lemak #ChefZam yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan spesial. Berikutnya adalah gambar berkaitan dengan Puding Biskut Lemak #ChefZam yang bisa kalian jadikan wawasan.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Puding Biskut Lemak #ChefZam adalah 3 org. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Puding Biskut Lemak #ChefZam diperkirakan sekitar 40 minit.
Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Puding Biskut Lemak #ChefZam yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Puding Biskut Lemak #ChefZam menggunakan 11 bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.
#cookpadmalaysia #chefzam Selamat Hari Merdeka yang ke 62.Di petang hari merdeka ini eloklah kita mengenang kembali nostalgia kemerdekaan negara kita Malaysia.Syukuri segala nikmat yg ada dan sentiasa panjatkan doa semoga negara kita Allah pelihara, aman damai dan harmoni.Sambil bersembang diwaktu petang tu bolehlah nikmati hidangan pemanis mulut yang sejuk ini.Puding Biskut Lemak namanya.Mari kita lihat resepinya.
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Puding Biskut Lemak #ChefZam:
- 18 gm agar agar
- 4 cawan air
- 6 senduk gula
- 1 tin susu cair
- 1 biji telur
- 1 1/2 cwn tpg kastad
- 1 sdt esen vanilla
- 2 sdb butter
- 3 helai daun pandan.ambil patinya utk jd kan warna hijau
- Sedikit pewarna kuning
- Sebungkus biskut lemak
Cara membuat Puding Biskut Lemak #ChefZam
- Masak agar agar sehingga larut.masukkan gula.ketepikan.
- Bahagikan adunan kepada 2 bhg.satu bubuh pati pandan dan satu bubuh pewarna kuning.
- Masukkan susu cair, telur, tpg kastad, esen vanilla dan butter serta sedikit gula.pukul manja.Bila dah sebati masakkan atas api sederhana sehingga pekat.
- Ambil loyang atau bekas yang sesuai.Ini contoh biskut yg sy guna.Boleh guna biskut kegemaran anda ya.Saya guna biskut ini sbb bhg tengahnya ada lapisan warna coklat dan sedap tau biskut ni.
- Mari kita melapis.Guna senduk yg sama ukuran supaya sais lapisan adunan sama.
- Boleh mula tuangkan adunan hijau, kemudian susun biskut lemak.tuang adunan kuning dan susun biskut lemak.Buat lapisan sehingga menepati lapisan yg kita mahu.
- Sejukkan dalam peti ais.Bila dah beku boleh lah dipotong.Sedia dihidangkan.
Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Puding Biskut Lemak #ChefZam yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang enak untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Selamat mencoba!