'/> Bagaimana Menyiapkan Puding Biskut yang Bisa Manjain Lidah - Ragam Resepi

Bagaimana Menyiapkan Puding Biskut yang Bisa Manjain Lidah

Puding Biskut

Sedang mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Membuat Puding Biskut yang Enak Banget yang unik?, Resep Puding Biskut, Lezat memang saat ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya Anda. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan sharing tutorial cara menyajikan Bagaimana Menyiapkan Puding Biskut, Enak untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Puding Biskut yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Puding Biskut, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Puding Biskut yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan istimewa. Berikutnya merupakan gambar mengenai Puding Biskut yang bisa Anda jadikan contoh.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Puding Biskut sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa menyiapkan Puding Biskut memakai 12 bahan dan 8 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

#goldenapron2020 #cookpadmalysia Puding cukup mudah dibuat tapi sedap rasanya,sedang-sedang sahaja manisnya. Sedap dimakan selepas disejukkan dalam peti ais.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Puding Biskut:

  1. A:
  2. 2 bungkus biskut kraker coklat Munchy
  3. B:
  4. 1 gelas tepung jagung
  5. 1 tin krimer sejat cair Saji
  6. 1/2 gelas gula kastor
  7. 50 gram butter (Anchor Salted)
  8. 4 gelas air (guna gelas yang sama untuk sukat adunan)
  9. 1 helai daun pandan disimpul
  10. 1 camca teh esen vanila
  11. C:
  12. 1/2 gelas serbuk Milo

Langkah-langkah untuk menyiapkan Puding Biskut

  1. Keluarkan biskut dari bungkusan plastiknya,letak di dalam pinggan,ketepikan.
  2. Basahkan acuan loyang 4 segi dengan sedikit air.Susun 1 lapisan biskut dengan teratur,ketepikan.
  3. Campur semua bahan B dalam periuk non stick- tepung jagung,susu sejat,gula kastor,butter,daun pandan,air dan esen vanila.Kacau hingga larut.
  4. Nyalakan api,kacau tanpa henti hingga adunan berkilat dan meletup-letup.Tutup api.
  5. Tuangkan sedikit adunan ke atas lapisan biskut.Ratakan.
  6. Ulang proses yang sama 3 x.Abaikan jika lapisan atas sedikit berketul sebab adunan mulai mengeras.Ratakan sahaja adunan di bahagian atasnya.
  7. Tabur serbuk Milo hingga rata di lapisan atas.Sejukkan sebelum dimasukkan ke dalam peti ais.
  8. Biarkan di dalam peti ais sehingga betul-betul sejuk @ seelok-eloknya dibiarkan semalaman.Lagi sejuk lagi sedap.Keluarkan,potong menggunakan pisau yang tajam,hidangkan...

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Puding Biskut yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.