'/> Bagaimana Menyiapkan Kek batik yang Enak Banget - Ragam Resepi

Bagaimana Menyiapkan Kek batik yang Enak Banget

Kek batik

Sedang mencari inspirasi Bagaimana Menyiapkan Kek batik yang Menggugah Selera yang unik?, Resep Kek batik, Sempurna memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya Anda. masyarakat memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan sharing panduan cara menyajikan Bagaimana Membuat Kek batik Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Kek batik yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Kek batik, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan Kek batik enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian istimewa. Next adalah gambar berkaitan dengan Kek batik yang bisa Anda jadikan inspirasi.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Kek batik yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Kek batik memakai 6 jenis bahan dan 9 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Dah lame nk try buat sendiri kek batik.. Ni cara saya yee kalau nk ubah boleh nk ikut pm boleh🥰🥰 Dah lame xupdate menu buzy online class.. ad time masak ad time beli je sejak start online class ni🍪

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam menyiapkan Kek batik:

  1. 143 gram Biskut marie / 26 keping biskut marie
  2. 1/2 cawan atau 125 ml marjerin
  3. 3/4 cawan atau 180 ml milo
  4. 1 tin susu
  5. 3 sudu besar serbuk koko
  6. nestum

Langkah-langkah untuk membuat Kek batik

  1. Biskut marie dipecahkan macam dalam gmba.. kalau terlalu hncur xsedap jugak
  2. Cairkan 1/2 cawan marjerin atas api sederhana. Boleh kurangkan kalau nak
  3. Campurkan 180 ml atau 3/4 cawan milo ke dalam marjerin yang dah dicairkan tadi.
  4. 1 tin susu dicampurkan juga.. Kacau semua sekali sehingga sebati
  5. 3 sudu besar serbuk koko ditambahkan juga.. Kacau sebati
  6. Campurkan biskut yang telah dihancurkan tadi. Kacau biar biskut kene campuran milo semuanya. Dh bersalut cepat2 letakkan dalam bekas sebab takut biskut tu keras dalam kuali.. Bile dah letakkan dlm bekas mampatkan.
  7. Saya buat kuah dia sbb nak kuah banyak sikit. Lebihan campuran milo tadi saya tambahkan milo, susu dan nestum untuk bagi crunchy sikit.. agak2 je sukatan ni..Kacau semua nya bagi bersalut dan letakkan atas kek batik yang dah diletakkan dalam bekas. dan letakkan topping nestum..
  8. Tutup bekas dan letakkan dalam peti ais dalam 5 jam.. Baru boleh makan.. Potong ngn pisau dan keluarkan sedia untuk dimakan.

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Kek batik yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.