Bagaimana Menyiapkan BISKUT PASIR @ BISKUT JERING @ BISKUT HATI Anti Gagal

Sedang mencari ide Resep BISKUT PASIR @ BISKUT JERING @ BISKUT HATI yang Sempurna yang unik?, Bagaimana Menyiapkan BISKUT PASIR @ BISKUT JERING @ BISKUT HATI, Lezat memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan membagikan tutorial cara menyajikan Resep BISKUT PASIR @ BISKUT JERING @ BISKUT HATI Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal BISKUT PASIR @ BISKUT JERING @ BISKUT HATI yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari BISKUT PASIR @ BISKUT JERING @ BISKUT HATI, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan BISKUT PASIR @ BISKUT JERING @ BISKUT HATI enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian istimewa. Selanjutnya adalah gambar seputar BISKUT PASIR @ BISKUT JERING @ BISKUT HATI yang bisa kamu jadikan inspirasi.
Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan BISKUT PASIR @ BISKUT JERING @ BISKUT HATI sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa menyiapkan BISKUT PASIR @ BISKUT JERING @ BISKUT HATI memakai 9 jenis bahan dan 9 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
#bonustelurrebus #goldenapron #minggu22 Bila terkenang akan biskut ni, aznie akan teringat memori masa kecil dulu.. dulu dirumah opah selalu ada biskut ni.. dan sememangnya kegemaran aznie.. masa tu pulak memang mak pun tak tahu buat biskut ni.. bila balik rumah opah memang aznie makan biskut ni saje.. seronok bila teringat memori dulu-dulu.. Bila aznie jumpa resepi biskut ni memang aznie terus pergi cari acuannya.. susah juga nak cari sebab tak semua bakery yang jual.. tak tahu pula biskut ni ada banyak nama.. masa kecil duly aznie panggil biskut hati sebab bentuk dia love kan..hihihi.. seronok lompat bintang rasa nya bila dapat makan banyak🙈🙈
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan BISKUT PASIR @ BISKUT JERING @ BISKUT HATI:
- Bahan
- 250 g marjerin
- 250 g gula icing
- 2 cawan tepung jagung
- 2 cawan tepung gandum
- 2 cawan tepung ubi
- 1 sudu teh baking powder
- 3 biji kuning telur (yang dah direbus -hancurkan)
- 3 sudu besar rata serbuk koko
Cara untuk menyiapkan BISKUT PASIR @ BISKUT JERING @ BISKUT HATI
- Cara~ ↗Pukul marjerin dan gula hingga kembang Masukkan telur rebus sambil pukul hingga sebati...
- ↗Masukkan tepung yang telah diayak sedikit demi sedikit dan uli sehingga sebati
- ↗Bahagikan adunan kepada 2. Satu adunan di uli bersama serbuk koko dan satu adunan dibiarkan plain
- ↗Untuk mendapatkan bentuk hati yang bergeriji masukkan adunan dlm acuannya.. Tekan dan potong. Kemudian susun didalam loyang..
- ↗Sedia di bakar dengan suhu 150C sehingga kekuningan.
- ↗Siap.
-
-
-
Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan BISKUT PASIR @ BISKUT JERING @ BISKUT HATI yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!