'/> Bagaimana Menyiapkan Biskut Kelapa Legend Anti Gagal - Ragam Resepi

Bagaimana Menyiapkan Biskut Kelapa Legend Anti Gagal

Biskut Kelapa Legend

Lagi mencari inspirasi Bagaimana Membuat Biskut Kelapa Legend, Enak yang unik?, Resep Biskut Kelapa Legend yang Enak memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. nah kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menyiapkan Bagaimana Membuat Biskut Kelapa Legend yang Lezat untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Kelapa Legend yang enak selayaknya memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Kelapa Legend, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut Kelapa Legend enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar berkaitan dengan Biskut Kelapa Legend yang dapat kalian jadikan contoh.

Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Biskut Kelapa Legend sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa membuat Biskut Kelapa Legend memakai 7 jenis bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.

Biskut ni ada kenangan tersendiri.. masa kecik-kecik dulu suka sangat makan biskut ni.. bila dapat buat sendiri suka beno rasanya.. hihihi.. sedap

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Biskut Kelapa Legend:

  1. Bahan
  2. 170 gm roti kok yg dah dihancurkan jd serbuk
  3. 120 gm gula halus
  4. 50 gm tepung jagung
  5. 1/4 cwn air
  6. 1 sudu teh garam halus atau ikut rasa masin yg korang nak
  7. 200 gm kelapa yg putih (sangai sikit sampai perang)

Langkah-langkah membuat Biskut Kelapa Legend

  1. Klau guna kelapa kering letak air tapi klau guna kelapa parut segar tak yah letak air abaikan je ye
  2. Part ni cuma nak bagi adunan lekat je kalau kurang tambah lagi air tapi jangan banyak2 kang ke dinding.. hehehe... agak2 bole kepal lekat ok la sebab nanti nak terap tak berderai)
  3. Cara senang je satukan semua sebati agak2 bole tekap x lerai ok la tu pastu cetaklah ikut suka Korang....siap cetak bakar dlm 20minit cmtu ikut oven korang la suhu mcm korang bakar biskut tu.....siap
  4. **untuk yang ni kelapa parut aznie sangaikan skit sampai perang.. jangan terlebih sangai pulak ya..cukup nampak ia kuning2 skit.. memang wangi... masa gaul semua bahan aznie spray skit air..agak2 bagi lembab skit je..macam adunan kome tengok orang jual putu piring tu.. n bila terap xberderai.. air jangan sebab nnt baling dinding biskut xpecah dinding yg retak.... hihihi...

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut Kelapa Legend yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang lezat untuk keluarga/teman maupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.