Bagaimana Membuat Biskut Red Velvet yang Bikin Ngiler

Sedang mencari ide Cara Gampang Membuat Biskut Red Velvet, Enak yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Red Velvet Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan panduan cara menyajikan Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Red Velvet Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Red Velvet yang enak seharusnya memiliki aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Red Velvet, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Biskut Red Velvet yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan istimewa. Selanjutnya adalah gambar tentang Biskut Red Velvet yang dapat kamu jadikan wawasan.
Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Biskut Red Velvet sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Biskut Red Velvet menggunakan 17 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.
Petua: buat biskut ni dekat2 sgt nak raya..sebab buat awal2..abis awal😜 #goldenapron2020
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut Red Velvet:
- 200 g butter
- 30 g shortening
- 1 sb minyak sapi
- 200 g gula perang
- 1 biji kuning telur
- 1/2 st garam
- 1 st cuka
- 300 g tepung rose/tepung biskut
- 15 g serbuk koko
- 50 g tepung jagung
- 1 sb tepung beras
- 1/2 st baking soda
- 1 st esen vanila
- 1-2 st pewarna merah
- 150 g cip coklat putih
- 100 g cip coklat hitam
- 150 g hirisan almond
Langkah-langkah untuk membuat Biskut Red Velvet
- Pukul butter,shortening,minyak sapi dan gula perang sehingga sebati sahaja. (Guna senduk je)
- Masukkan kuning telur,esen vanila dan garam dan cuka. Diikuti pewarna merah. Dapatkan warna merah lebih supaya bila bakar warna red velvet tak pudar.
- Ayak tepung rose,tepung beras,tepung jagung dan serbuk koko dan baking soda. Uli biasa2 je,jgn terlebih.
- Masukkan coklat chips putih,hirisan almond dan coklat chips coklat. Adun kaup balik je.
- Sudukan@guna jari je. Jangan gentel2,biar nampak adunan handmade yang longgar tapi nipis.
- Bakar pada suhu 150-160c selama 10-15 minit. Jangan lebih bakar,nanti warna merah tukar jadi coklat. Lepas keluar oven,mmg biskut rasa lembut sikit. Bila kena angin dah sejuk,biskut akan crunchy.
- P/s: semakin berkualiti coklat chips,makin sedap. Jgn over letak..manis kang..
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut Red Velvet yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!