'/> Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip, Lezat - Ragam Resepi

Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip, Lezat

DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip

Anda sedang mencari ide Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip Anti Gagal yang unik?, Bagaimana Menyiapkan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip Anti Gagal memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya Anda. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan membagikan tutorial cara memasak Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang enak harusnya sih memiliki aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian spesial. Selanjutnya merupakan gambar berkaitan dengan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang bisa sobat jadikan ide.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip adalah 6 Toples. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip diperkirakan sekitar 5 Jam.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip menggunakan 19 jenis bahan dan 9 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Selamat Menjamu Selera!😊

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip:

  1. 👉Bahan A :
  2. 280 gm Mentega (Unsalted Anchor Butter)
  3. 220 gm Gula merah lembut
  4. 100 gm Gula kastor
  5. 2 biji Telur
  6. 2 sudu teh Esen vanila
  7. 👉Bahan B :
  8. 320 gm Tepung serbaguna/Red Roses Flour
  9. 25 gm BENSDORP Serbuk koko
  10. 25 gm HERSHEY'S Serbuk koko
  11. 6 gm Soda bikarbonat
  12. 3 gm Garam
  13. 50 gm Serbuk OATS
  14. 50 gm Serbuk CORNFLAKES
  15. 👉Bahan C :
  16. 150 gm HERSHEY'S Cip Coklat Susu
  17. 150 gm Hershey's cip coklat separa manis
  18. 50 gm Badam cincang
  19. 50 gm Kepingan badam

Langkah-langkah untuk menyiapkan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip

  1. Sediakan bahan-bahan
  2. Ayak semua bahan B menjadi satu
  3. Adunkan pada kelajuan rendah sehingga lembut, mentega, gula merah, dan gula kastor
  4. Masukkan telur satu demi satu dan esen vanilla pukul untuk seketika sehingga bercampur rata
  5. Masukkan bahan kering yang telah diayak, secara berperingkat dan kacau dengan spatula sehingga bercampur rata (bila perlu, adun dengan pengadun untuk seketika sehingga bercampur rata)
  6. Masukkan bahan C, kacau rata dengan spatula, bungkuskan dengan pembalut plastik (saya asingkan menjadi 3), kemudian simpankan di dalam peti sejuk selama 3 jam, keluarkan dan potongkan 1 bungkus menjadi 4 bahagian
  7. Ambilkan 1 bahagian adunan, sudukan adunan sebanyak 1 sudu kecil/ikut rasa, susunkan di atas loyang yang telah dialas dengan kertas minyak, dijarakkan dan tekan sedikit dengan jari, letakkan cip coklat di atasnya. Panaskan ketuhar, bakar biskut selama 15 minit pada suhu 160 darjah Celsius (sesuaikan ikut ketuhar masing-masing). Keluarkan dan biarkan biskut untuk sejuk
  8. Sedap, rangup, wangi, dan coklat betul rasanya 🤤🤤🤤
  9. Selamat mencuba dan semoga berjaya.😘😘😘

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.