Resep Biskut semperit susu cair di mulut yang Lezat Sekali

Lagi mencari inspirasi Resep Biskut semperit susu cair di mulut Anti Gagal yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut semperit susu cair di mulut Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan sharing tutorial cara menghidangkan Resep Biskut semperit susu cair di mulut Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut semperit susu cair di mulut yang enak selayaknya memiliki aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut semperit susu cair di mulut, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut semperit susu cair di mulut yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan istimewa. Seterusnya adalah gambar mengenai Biskut semperit susu cair di mulut yang bisa kalian jadikan inspirasi.
Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut semperit susu cair di mulut sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa menyiapkan Biskut semperit susu cair di mulut memakai 7 bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.
Kisahnya anak dara mak ada balik,bila dah lama tak bali rumah myla la mengidam nak makan macam2. Dah nak puas ni,tetiba teringat kat kuih raya.mintak maknya buatkan.nak sangat makan katanya. Apalagi mak pun tengok barang kat dapur semua lengakap maka jadila biskut semperit😋😋
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Biskut semperit susu cair di mulut:
- 1 cawan majerin/ butter
- 1 cawan susu pekat
- 1 penutup esen vanila
- 3 sudu besar tepung kastard
- 4 1/2 cawan tepung jagung
- Beberapa titis pewarna kuning
- Coklat chip untuk hiasan
Cara membuat Biskut semperit susu cair di mulut
- Masukkan majerin, susu pekat, esen vanila & pewarna kuning ke dlm bekas & kacau guna senduk semua bahan bagi sebati
- Masukan tepung kastard,kacau rata kemudian baru masukan tepung jagung sedikit demi sedikit.uli dengan hujung jari.
- Tabur sedikit demi sedikit tepung jagung semasa uli supaya doh tidak lembik.
- Kemudian masukan doh kedalam acuan semperit,tekankan acuan doh keatas loyang pembakar.letakkan coklat cips diatas kuih sebagai hiasan
- Panaskan oven dan bakar pada suhu 160°c selama tigapuluh minit atau sehingga masak(bergantung pada kepanasan oven masing masing)
- Biarkan sejuk seketika kemudian bolelah diisi kedalam bekas kedap udara.
Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut semperit susu cair di mulut yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!