'/> Resep Biskut Samperit Klasik Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Samperit Klasik Anti Gagal

Biskut Samperit Klasik

Anda sedang mencari inspirasi Bagaimana Membuat Biskut Samperit Klasik Anti Gagal yang unik?, Bagaimana Menyiapkan Biskut Samperit Klasik yang Enak memang waktu ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Dipostingan Kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara menyiapkan Resep Biskut Samperit Klasik yang Enak untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Samperit Klasik yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Samperit Klasik, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan Biskut Samperit Klasik enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan istimewa. Berikutnya adalah gambar seputar Biskut Samperit Klasik yang dapat kalian jadikan contoh.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat Biskut Samperit Klasik yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Samperit Klasik memakai 9 bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

#phopxcookpad2020 #goldenapron2020 Kuih samperit klasik ni sentiasa menjadi pilihan setiap kali musim perayaan. Selalu beli ja...tp sebab PKP ni ada ruang dan masa kita cuba buat sendiri. Lgpun mmg x sempat oder kuih apa pun sblm ni.. Cuti sek terus PKP kmdn sambung terus dengan PKPB. Alhamdulillah elok juga kejadiannya.. Yang penting bunga tu tak tunduk menyembah bumi 😁

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan Biskut Samperit Klasik:

  1. 250 gram buttercup
  2. 3/4 cawan gula icing
  3. 1 biji kuning telor
  4. Sedikit pewarna kuning telor
  5. 1 sdt esen vanilla
  6. 1 1/2 cawan tepung gandum
  7. 1 cawan tepung jagung
  8. 1 cawan tepung kastard
  9. Buah ceri untuk hiasan

Cara untuk membuat Biskut Samperit Klasik

  1. Semua tepung diatas perlu diayak
  2. Pukul butter bersama kuning telor, gula icing, esen vanilla dalam 1 minit dan jgn terlalu lama.
  3. Masukkan tepung yg diayak sedikit demi sedikit
  4. Gaul sehingga tidak melekat dijari...jika terlalu lembut tambah tepung gandum sedikit2
  5. Tekan menggunakan acuan samperit kesukaan anda
  6. Letak hiasan ceri diatas
  7. Bakar pada suhu 160'c selama 20 minit (bergantung kepada jenis oven masing2)

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut Samperit Klasik yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.