'/> Resep Biskut Red Velvet yang Bikin Ngiler - Ragam Resepi

Resep Biskut Red Velvet yang Bikin Ngiler

Biskut Red Velvet

Lagi mencari inspirasi Resep Biskut Red Velvet Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Red Velvet yang Enak Banget memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya Anda. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara membuat Resep Biskut Red Velvet, Sempurna untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Red Velvet yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Red Velvet, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut Red Velvet enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan istimewa. Berikutnya adalah gambar seputar Biskut Red Velvet yang dapat kalian jadikan inspirasi.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Red Velvet yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Red Velvet memakai 17 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Petua: buat biskut ni dekat2 sgt nak raya..sebab buat awal2..abis awal😜 #goldenapron2020

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Biskut Red Velvet:

  1. 200 g butter
  2. 30 g shortening
  3. 1 sb minyak sapi
  4. 200 g gula perang
  5. 1 biji kuning telur
  6. 1/2 st garam
  7. 1 st cuka
  8. 300 g tepung rose/tepung biskut
  9. 15 g serbuk koko
  10. 50 g tepung jagung
  11. 1 sb tepung beras
  12. 1/2 st baking soda
  13. 1 st esen vanila
  14. 1-2 st pewarna merah
  15. 150 g cip coklat putih
  16. 100 g cip coklat hitam
  17. 150 g hirisan almond

Cara membuat Biskut Red Velvet

  1. Pukul butter,shortening,minyak sapi dan gula perang sehingga sebati sahaja. (Guna senduk je)
  2. Masukkan kuning telur,esen vanila dan garam dan cuka. Diikuti pewarna merah. Dapatkan warna merah lebih supaya bila bakar warna red velvet tak pudar.
  3. Ayak tepung rose,tepung beras,tepung jagung dan serbuk koko dan baking soda. Uli biasa2 je,jgn terlebih.
  4. Masukkan coklat chips putih,hirisan almond dan coklat chips coklat. Adun kaup balik je.
  5. Sudukan@guna jari je. Jangan gentel2,biar nampak adunan handmade yang longgar tapi nipis.
  6. Bakar pada suhu 150-160c selama 10-15 minit. Jangan lebih bakar,nanti warna merah tukar jadi coklat. Lepas keluar oven,mmg biskut rasa lembut sikit. Bila kena angin dah sejuk,biskut akan crunchy.
  7. P/s: semakin berkualiti coklat chips,makin sedap. Jgn over letak..manis kang..

Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Red Velvet yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.