Resep Biskut Red Pearl Anti Gagal

Sedang mencari ide Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Red Pearl, Lezat yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Red Pearl Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan sharing tutorial cara menyajikan Cara Gampang Menyiapkan Biskut Red Pearl yang Lezat untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Red Pearl yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Red Pearl, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan Biskut Red Pearl yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar berkaitan dengan Biskut Red Pearl yang bisa sobat jadikan inspirasi.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Red Pearl adalah 30-40 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Red Pearl diperkirakan sekitar 1 jam.
Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Biskut Red Pearl sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa membuat Biskut Red Pearl menggunakan 8 bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.
Biskut favourite saya😍 Biskut ni memang sedap crunchy² gitu. Nak buat pun mudah je tak payah nak tekap guna acuan dan tak payah guna mixer. Boleh la untuk kudap² depan tv sambil layan drama pukul 10 malam🙌 sedar² dah abis sebalang hahahah🤣 Kesedapan biskut ini bergantung kepada cornflakes dan chocolate chip yang kita gunakan. Kalau ianya berkualiti, rasa biskut kita lebih sedap. So kalau korang nak biskut korang sedap , korang guna la cornflakes dan chocolate chip yang berkualiti 😊 Ayuh lihat resepinya 👇 #goldenapron2020
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut Red Pearl:
- 150 gram butter (dibiar pada suhu bilik)
- 150 tepung gandum
- 75 gram gula kastor
- 60 gram cornflakes
- 50 gram chocolate chip
- 25 gram almond nibs yg disangai (saya guna almond flakes)
- 1 sudu kecil esen vanila
- Ceri merah dihiris memanjang (saya guna ceri yg potong siap)
Cara untuk menyiapkan Biskut Red Pearl
- Masukkan butter dan gula ke dalam bekas kemudian gaul hingga sebati. Tak perlu gaul sampai gula hancur ye cukup sekadar butter dan gula sebati. Gaul guna spatula je tau gaul manja² je. *Bagi tekak saya biskut ni agak manis, kalau korang nak kurangkan gula boleh kurangkan ye😊
- Pastu bubuh tepung gandum dan gaul hingga sebati.
- Masukkan cornflakes, chocolate chip, almond nibs/almond flakes dan esen vanilla. Gaul kesemuanya hingga betul² sebati ye. *Kalau cornflakes yg korang guna tu dia saiz besar korang kena ramas kasar dulu tau😊 macam saya guna ni saiz biasa and dia crunchy tak keras nanti bila bakar dia sebati dengan tepung
- Pastu korang boleh cubit² adunan tu dan bentukkan. Saya buat bulat then leperkan guna tangan je. Pastu susun atas dulang pembakar yang dah disapu marjerin. Pastu hias dengan ceri merah tekan sikit masa letak ceri tu takut nanti dia tak lekat dekat biskut 😂
- Kemudian kita bako sama dia. Bakar pada suhu 160 °C selama 25-30 minit (bergantung kepada oven masing). Saya tambah 5 minit sebab nak saya suka biskut yang crunchy. Bila dah masak sejukkan dulu sebelum simpan dalam bekas kedap udara.
- Dah siap! Sambil susun dalam bekas sambil ngap2😂 makin luak pulak biskut dalam dulang pembakar tu🤭
Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut Red Pearl yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!