'/> Resep Biskut Mazola Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Mazola Anti Gagal

Biskut Mazola

Anda sedang mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Mazola Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Mazola Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara membuat Resep Biskut Mazola, Sempurna untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Mazola yang enak seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Mazola, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau mau menyiapkan Biskut Mazola enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan spesial. Next adalah gambar berkaitan dengan Biskut Mazola yang dapat kalian jadikan ide.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Mazola yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Mazola menggunakan 8 bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

#goldenapron2020 Biskut legend. Boleh buat bila-bila masa je sebab mudah sangat nak buat. Biskut wajip bila menjelangnya Hari Raya.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam pembuatan Biskut Mazola:

  1. 2 cawan kacang tanah
  2. 2 1/4 cawan tepung gandum
  3. 1 sudu teh baking powder
  4. 2 sudu besar butter
  5. 1/2 cawan gula halus
  6. Secubit garam
  7. 1/2 cawan minyak jagung mazola
  8. 1 biji kuning telur untuk glaze

Langkah-langkah untuk membuat Biskut Mazola

  1. Kacang tanah disangai tanpa minyak. Buang kulit dan kisar sederhana halus.
  2. Satukan semua bahan kecuali minyak jagung dan kuning telur.
  3. Tuang sedikit demi sedikit minyak jagung hingga doh adunan boleh dibentuk. Canaikan dan terap dengan acuan bulat.
  4. Susun biskut diatas dulang pembakar dan glaze dengan kuning telur. Letak kacang sebagai hiasan. Bakar dengan suhu 170 darjah celcius selama 20 minit.

Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut Mazola yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi untuk berbisnis kuliner. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.