Resep Biskut Froot Loops Anti Gagal

Anda sedang mencari inspirasi Cara Gampang Menyiapkan Biskut Froot Loops, Lezat Sekali yang unik?, Resep Biskut Froot Loops yang Lezat memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara memasak Bagaimana Membuat Biskut Froot Loops yang Sempurna untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Froot Loops yang enak seharusnya punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Froot Loops, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau mau menyiapkan Biskut Froot Loops enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian spesial. Seterusnya adalah gambar mengenai Biskut Froot Loops yang bisa Anda jadikan contoh.
Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Biskut Froot Loops sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat membuat Biskut Froot Loops memakai 10 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.
Biskut k.ha buat biase-biase sahaja,tak macam biskut order yang kiut-miut cantik bergaya.Asal nampak rupa biskut oklah tu ya 😅. Biskut anak-anak buah paling suka.Asalnya main campak dan campur mana bahan-bahan baki yang ada di dapur,tak sangka pula menjadi dan dia orang suka.Akhirnya wajib ada setiap kali Raya. Tahun ini tak dapat balik raya,kita poskan sahaja.Semoga tetap ceria walaupun tidak dapat bersua muka.
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut Froot Loops:
- 125 gram butter (Anchor unsalted)
- 125 gram butter (Anchor salted)
- 210 gram gula kastor @ gula perang (Brown Sugar CSR)
- 2 biji telur gred C
- 1 camt esen vanila
- 120 gram serbuk kacang gajus. (sangai,kisar halus)
- 60 gram bijan (sangai)
- 50 gram cornflakes (kisar halus)
- 190 gram tepung jagung (Brown & Polson)
- 180 gram tepung gandum (Faiza)
Cara untuk membuat Biskut Froot Loops
- Putar butter,gula kastor,telur dan esen vanila hingga sebati menggunakan spatula.
- Masukkan kacang gajus kisar,cornflakes kisar dan bijan.Gaul.
- Masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit.Gaul rata.
- Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit,gaul rata hingga menjadi doh lembut.
- Masukkan dalam bekas,balut dalam plastik,simpan di dalam peti ais selama 1 jam.
- Keluarkan adunan biskut,bulat-bulatkan dan leperkan menggunakan hujung jari @ spatula hingga sedikit nipis.
- Hiasi dengan froot loops.Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu dengan suhu 170 C selama 17 - 19 minit @ sehingga garing (bergantung kepada jenis oven).Siap. Kalau tak suka garing bakar dalam 15 ke 17 minit sahaja (biskut masih rangup & putih sedikit rupanya).
Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut Froot Loops yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang menarik untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!