'/> Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang Menggugah Selera - Ragam Resepi

Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang Menggugah Selera

Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳

Sedang mencari inspirasi Cara Gampang Membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, Bisa Manjain Lidah yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi tutorial cara memasak Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang enak seharusnya mempunyai aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa. Next merupakan gambar mengenai Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang bisa kalian jadikan wawasan.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 memakai 6 jenis bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

#cppassport Biskut pertama Aznie raya tahun ni, tak lain dan tak bukan biskut samperit @ orang panggil biskut bunga cina. Kenapa bunga cina ye. Mungkin sebab adanya buah cerry penyerinya. Warna merah memang cukup sinonim bagi masyarakat cina kan. Bagi mereka merah ni ong @ dalam erti kata lain, pembawa tuah @ rezeki. Untuk kali ni Aznie kekalkan rupa paras asli macam dulu-dulu. Rindu pulak dengan bentuk rupa samperit orang dulu-dulu. Mak Aznie cakap samperit orang sekarang, samperit kedekut😳, kecik sangat. Bukan macam dulu-dulu. Puas dapat makan😆. Pulak dah, kedekut katanya. Mak tak tau samperit tu la yang viral sebab bunga fia yang comel. 🤦🏻‍♀️.Resepi kali ni Aznie #cooksnap dari

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳:

  1. 1 cawan majerin/ butter
  2. 1 cawan susu pekat
  3. 1 penutup esen vanila
  4. 3 sudu besar tepung kastard
  5. 4 1/2 cawan tepung jagung
  6. cherry untuk hiasan**

Cara untuk menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳

  1. Cara Masukkan majerin, susu pekat, esen vanila & pewarna kuning ke dlm bekas & kacau guna senduk semua bahan bagi sebati
  2. Masukan tepung kastard,kacau rata kemudian baru masukan tepung jagung sedikit demi sedikit.uli dengan hujung jari.
  3. Tabur sedikit demi sedikit tepung jagung semasa uli supaya doh tidak lembik.
  4. Kemudian masukan doh kedalam acuan semperit, tekankan acuan doh keatas loyang pembakar. letakkan buah ceri diatas kuih sebagai hiasan.
  5. Panaskan oven dan bakar pada suhu 160°c selama tigapuluh minit atau sehingga masak (bergantung pada kepanasan oven masing masing)
  6. Biarkan sejuk seketika kemudian bolelah diisi kedalam bekas. kedap udara

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang sedap untuk keluarga/teman maupun menjadi ide dalam berbisnis kuliner. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.