'/> Resep Biskut Arab Ya Habibi, Sempurna - Ragam Resepi

Resep Biskut Arab Ya Habibi, Sempurna

Biskut Arab Ya Habibi

Sedang mencari ide Resep Biskut Arab Ya Habibi Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Arab Ya Habibi, Bisa Manjain Lidah memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menghidangkan Bagaimana Menyiapkan Biskut Arab Ya Habibi, Enak Banget untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Arab Ya Habibi yang enak harusnya sih memiliki aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Arab Ya Habibi, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Arab Ya Habibi enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan spesial. Next merupakan gambar tentang Biskut Arab Ya Habibi yang dapat Anda jadikan ide.

Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Biskut Arab Ya Habibi sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa menyiapkan Biskut Arab Ya Habibi menggunakan 7 bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

Raya tahun ni memang langsung tak beli kuih raya. Anak anak ajak buat sendiri biskut raya. Cari punya cari terjumpa la resepi biskut 4 bahan yang paling senang ni. Seronok anak anak menguli, menggentel dan membakar sampai habis adunan. Sambil bakar sambil suap masuk mulut. Memang tak sempat jadi kuih raya nampaknya. Yang pasti memang sedap sangat rasanya. Bila gigit terasa rangup di luar tapi cair di dalam mulut. Lemak lemak manis rasanya. Cuba la buat untuk hidangan hari raya nanti. 😋 #goldenapron2020 #minggu4 #cookpadmalaysia

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam pembuatan Biskut Arab Ya Habibi:

  1. bahan doh
  2. 2 cawan tepung gandum
  3. 1/2 cawan gula ising
  4. 1 cawan minyak sapi atau secukupnya
  5. bahan salut
  6. 2 sudu besar gula ising
  7. 1 sudu besar susu tepung (saya guna Fernleaf Full Cream)

Cara membuat Biskut Arab Ya Habibi

  1. Gaulkan tepung gandum dan gula ising hingga sebati.
  2. Masukkan minyak sapi sedikit demi sedikit dan uli sehingga menjadi doh dan tak melekat di tangan.
  3. Bulatkan doh sebesar jari kelingking je sebab nanti lepas bakar ia akan kembang.
  4. Susun dalam tray jauh jauh sikit dan masukkan dalam air fryer dengan suhu 160°C selama 8 minit. Boleh sesuaikan dengan suhu air fyer atau oven masing masing.
  5. Lepas keluarkan dari air fryer terus golekkan biskut ke dalam campuran gula ising dan susu tepung tadi. Tadaaa. Dah siap. Boleh la di makan di hari raya nanti. SELAMAT MENCUBA! 😋

Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut Arab Ya Habibi yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.