'/> Resep Biskut Almond London, Lezat Sekali - Ragam Resepi

Resep Biskut Almond London, Lezat Sekali

Biskut Almond London

Lagi mencari inspirasi Resep Biskut Almond London Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Almond London, Bikin Ngiler memang saat ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan tutorial cara membuat Resep Biskut Almond London Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Almond London yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Almond London, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Biskut Almond London yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian spesial. Next adalah gambar tentang Biskut Almond London yang dapat kalian jadikan inspirasi.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Almond London yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Almond London memakai 13 bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

Selamat Menjamu Selera!😊

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut Almond London:

  1. 125 gm Mentega (Saya guna jenama Anchor Salted Butter)
  2. 75 gm Gula kastor
  3. 1 biji Telur
  4. 1/2 sudu teh Esen vanila
  5. 210 gm Tepung serbaguna
  6. 1/2 sudu teh Emplex (boleh dilangkau kalau tak ada)
  7. 15 gm Serbuk badam (boleh dilangkau kalau tak ada)
  8. 350 gm Coklat gelap compound (Saya guna jenama Tulip)
  9. 1/2 sudu teh Mentega
  10. Paper cup bersaiz kecil yang cukup
  11. 200 gm Kacang badam yang telah dipanggan
  12. 50 gm Coklat putih (untuk hiasan)
  13. Secukup rasa Gula manik/gula-gula berbentuk hati warna merah

Langkah-langkah membuat Biskut Almond London

  1. Adunkan mentega dan gula kastor + esen Vanila sehingga mengembang.
  2. Masukkan telur satu demi satu, dan kacau hingga sebati
  3. Masukkan tepung + emplex yang telah diayak, dan masukkan serbuk badam. Kemudian gaul dan uli doh sehingga tidak melekit (jangan terlalu lama ya)
  4. Ambil 1/2 sudu kecil adunan dan isikan dengan 1 biji kacang badam kemudian dibentuk panjang atau bujur. Ulang sehingga adunan habis. Susun di dalam loyang biskut yang telah disapu sedikit mentega, kemudian bakar dalam ketuhar denga suhu 180 celcius selama 20 minit (bergantung kepada ketuhar masing-masing). Ketepikan dan sejukkan biskut
  5. Potongkan coklat dan campur dengan 1/2 sudu kecil mentega kemudian cairkan dengan teknik double boil, kacau hingga sebati. Setelah semua sudah cair angkat dan biarkan coklat sampai hangat.
  6. Ambil 1 biji biskut yang telah sejuk menggunakan penyepit, dan celupkan ke dalam coklat cair dan masukkan ke dalam paper cup, hiaskan dengan coklat putih yang telah dicairkan dan letakkan 1 biji gula berbentuk hati di atas. Ulang sehingga selesai. Biarkan coklat untuk mengeras (jangan masukkan ke dalam peti sejuk). Setelah mengeras, simpankan biskut ke dalam balang yang kedap udara.
  7. Nikmati biskut anda, sentiasa senyum dan selamat memasak....

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut Almond London yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.