Resep Barazek cookies πͺ πΈπΎ (Syria), Menggugah Selera

Sedang mencari ide Cara Gampang Membuat Barazek cookies πͺ πΈπΎ (Syria), Lezat Sekali yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Barazek cookies πͺ πΈπΎ (Syria), Enak memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. masyarakat memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan membagikan panduan cara membuat Langkah Mudah untuk Membuat Barazek cookies πͺ πΈπΎ (Syria) yang Sempurna untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Barazek cookies πͺ πΈπΎ (Syria) yang enak selayaknya punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Barazek cookies πͺ πΈπΎ (Syria), pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau hendak menyiapkan Barazek cookies πͺ πΈπΎ (Syria) enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan spesial. Berikutnya merupakan gambar berkaitan dengan Barazek cookies πͺ πΈπΎ (Syria) yang dapat kamu jadikan wawasan.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Barazek cookies πͺ πΈπΎ (Syria) adalah 1 balang kecil. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Barazek cookies πͺ πΈπΎ (Syria) yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Barazek cookies πͺ πΈπΎ (Syria) memakai 10 bahan dan 9 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
Sumber: Pinterest Author : Amira Cookies berasal daripada Syria.. sepatutnya Ada kacang pistachio tapi saya xda Stok...saya guna sepenuhnya biji bijan putih. Kata empunya resepi, boleh saja guna biji bijan putih sepenuhnya.. Cookies sangat rangup, buttery.. alhamdulillah sedap.. lulus Oleh juri2 di rumah ni.π . Aktiviti bersama sumandak saya juga.. dia tukang tekap biji bijan..
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Barazek cookies πͺ πΈπΎ (Syria):
- 1/2 cawan unsalted butter anchor - suhu bilik
- 1/2 cawan powdered sugar - boleh kurangkan jika xsuka manis
- 1/2 sudu teh baking powder
- 1 biji telur
- 1 1/2 cawan tepung gandum
- 1 sudu teh cuka
- Secubit garam
- Sedikit serbuk vanilla atau apa jenis sahaja
- 1 cawan biji bijan putih - panggang/sangai
- 1 cawan kacang pistachio (unsalted)- potong kasar (skip)
Langkah-langkah membuat Barazek cookies πͺ πΈπΎ (Syria)
- Dalam mangkuk adunan, masukkan unsalted butter dan mixerkan butter sehingga gebu dan ringan. Kemudian masukkan gula, mixer sekali lagi.
-
- Masukkan telur, vanilla dan cuka. Mixer sekali lagi sehingga semua bahan bercampur dengan sekata
- Akhir sekali, masukkan tepung gandum, baking powder dan secubit garam. Gaul dengan spatula atau tangan. Bentukkan jadi doh dan masukkan ke dalam peti sejuk selama 30 minit
- Sediakan tray pembakar yg dilapisi baking paper dan sediakan biji bijan putih Yang telah dipanggang atau sangai.
- Selepas 30 minit, keluarkan doh adunan, kemudian ambil doh ikut besar mana nak buat biskut Tu. Dalam 1/2 sudu besar atau 1 sudu teh. Kemudian, bulatkan dan penyekkan atas tapak tangan.. ikut nak tebal atau nipis.. Dah Tu, tekap2 dengan biji bijan panggang di kedua belah biskut atau sebelah biji bijan dan sebelah lagi kacang pistachio yg sudah dipotong kasar.
-
- Bakar suhu 176 °c 20 minit atau bahagian bawah berwarna coklat keemasan (preheat oven terlebih dahulu ya) Saya guna suhu 176°c selama 15 minit.. Dah masak, keluarkan dan sejukkan sebelum masuk dalam balang.. Siap π₯°
-
Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Barazek cookies πͺ πΈπΎ (Syria) yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!