'/> Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Mazola, Bisa Manjain Lidah - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Mazola, Bisa Manjain Lidah

Biskut Mazola

Sedang mencari ide Resep Biskut Mazola Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Mazola yang Enak memang waktu ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. orang-orang memang sudah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan tutorial cara membuat Resep Biskut Mazola yang Menggugah Selera untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Mazola yang enak harusnya sih memiliki aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Mazola, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut Mazola enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan spesial. Next merupakan gambar tentang Biskut Mazola yang dapat kalian jadikan inspirasi.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Biskut Mazola yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Mazola menggunakan 10 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

Sambil-sambil dok layan kolokium kajian tindakan ni, akak hapdet la resepi-resepi yang ada dalam draft tu. Biskut ni memang lejen, sesuai sangat untuk kudapan. Tak payah tunggu musim perayaan. Nak buat bila-bila masa pun boleh. Resepi inspirasi @cook_16041352

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Biskut Mazola:

  1. 2 cawan kacang tanah
  2. 2 1/4 cawan tepung gandum
  3. 1 sudu teh baking powder
  4. 2 sudu besar butter
  5. 1/2 cawan gula halus (saya guna gula icing)
  6. Secubit garam
  7. Minyak jagung mazola secukupnya
  8. Untuk sapuan dan hiasan
  9. 1 biji kuning telur untuk glaze
  10. Badam slice/keping

Cara untuk membuat Biskut Mazola

  1. Masukkan semua bahan kedalam bekas (kecuali minyak mazola). Gaul sebati.
  2. Masukkan minyak mazola sambil gaul sebati supaya menjadi doh yang boleh dibentuk.
  3. Bentuk @ terap adunan ikut suka hati. Saya scoop dengan sudu metrik 1/2 tbsp.
  4. Susun dalam loyang yang dilapik baking paper. Sapu kuning telur dan letak kepingan badam.
  5. Bakar suhu 170c selama 20-30 minit @ sampai biskut masak (bergantung oven masing-masing)
  6. Sejukkan biskut sebelum disimpan dalam bekas kedap udara.
  7. 😋😋

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Mazola yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.