'/> Cara Gampang Membuat Begedil Biskut Anti Gagal - Ragam Resepi

Cara Gampang Membuat Begedil Biskut Anti Gagal

Begedil Biskut

Sedang mencari ide Bagaimana Membuat Begedil Biskut Anti Gagal yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Begedil Biskut, Menggugah Selera memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. nah kali ini saya akan sharing tutorial cara memasak Langkah Mudah untuk Menyiapkan Begedil Biskut, Sempurna untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Begedil Biskut yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Begedil Biskut, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Begedil Biskut yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan istimewa. Selanjutnya merupakan gambar tentang Begedil Biskut yang dapat kamu jadikan contoh.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Begedil Biskut adalah 4 set. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Begedil Biskut sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Begedil Biskut memakai 12 bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.

Kita suka sangat dengan begedil kosong dan versi tauhu. Tapi yg versi biskut ni, memang ke bulan! Rasa lebih berlemak sebab kan biskut tu, rangup sedikit macam gigit pisang goreng crispy. Sedap sangat lah heh!

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Begedil Biskut:

  1. Bahan Inti
  2. 2 biji kentang
  3. 1/4 bawang Holland (potong dadu)
  4. 2 tbs bawang goreng
  5. 2 tbs daun sup (cincang)
  6. 1/2 tsp serbuk lada hitam
  7. 1/2 tsp serbuk lada sulah
  8. Secubit garam
  9. Bahan Salut
  10. 1 biji telur
  11. Secubit garam, serbuk lada hitam
  12. 8 keping biskut Hup Seng

Cara untuk membuat Begedil Biskut

  1. Rebus kentang dengan PC 10 minit, toskan air. Hari ni tak ada daun sup jadi tak wujud dalam gambar. Sila letak, lagi sedap. Nota = Bahan-bahan boleh adjust nak letak apa ikut citarasa, kita suka bawang jadi sengaja letak 2 jenis.
  2. Lecek kentang dan gaul rata dengan bahan yg lain. Inti kentang ni cukup untuk 4 set biskut (8 pcs). Rasakan inti, adjust kalau kurang masin atau perasa.
  3. Letak inti atas biskut dan kapitkan dengan sekeping lagi. Kemaskan tepi nya.
  4. Pukul kembang telur, garam dan lada hitam. Salutkan begedil tadi seratanya.
  5. Masukkan ke dalam minyak panas, api kecil. Beberapa saat je (salutan telur cepat masak), terbalikkan. Angkat dan tos minyak.
  6. Makan dengan sambal kicap pedas, yums!

Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Begedil Biskut yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.