Bagaimana Menyiapkan Biskut cornflakes rangup yang Bisa Manjain Lidah
Anda sedang mencari inspirasi Resep Biskut cornflakes rangup, Sempurna yang unik?, Bagaimana Menyiapkan Biskut cornflakes rangup yang Lezat Sekali memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. orang-orang memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan membagikan tutorial cara menghidangkan Bagaimana Menyiapkan Biskut cornflakes rangup yang Bikin Ngiler untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut cornflakes rangup yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut cornflakes rangup, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut cornflakes rangup yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan istimewa. Next merupakan gambar mengenai Biskut cornflakes rangup yang dapat kamu jadikan inspirasi.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut cornflakes rangup adalah 2 balang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut cornflakes rangup diperkirakan sekitar 45 minit.
Baca Juga
Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut cornflakes rangup yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut cornflakes rangup memakai 8 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.
Biskut cornflakes yg paling sedap sy pernah makan! Mmg my top fav kuih raya. Berkali2 n dah berbalang sy makan sorang je 🤣
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut cornflakes rangup:
- 130 g cornflakes
- 150 g butter
- 80 g icing sugar
- 1 kuning telur
- 1 tsp vanilla
- 40 g tepung jagung
- 110 g tepung gandum
- Chocolate chips
Langkah-langkah membuat Biskut cornflakes rangup
- Hancurkan cornflakes jadi 2 part, 1 kasar (untuk campur dalam adunan), 1 halus (untuk coating). Sy tumbuk pakai batu lesung n direct dalam penapis, senang xde sakit tgn nk ramas cornflakes tu. Ketepikan
- Whisk kan butter n icing sugar bg sekata,
- Masukkan kuning telur + vanilla, whisk lagi
- Masukkan tepung jagung + gandum. Gaul bagi sebati
- Masukkan cornflakes kasar, gaul sebati. Adunan memang akan lembik sikit dan susah nk dibentuk. Chilled kan dalam fridge sekejap sampai adunan tu boleh dibentuk.
- Sy bentukkan biskut ni pakai cookie scoop,so saiz akan sama je. Lepas bentukkan cookies, tempek dalam choc chips bg lekat,dan golekkan dalam cornflakes halus. Bakar 150°c / 28 minit Api atas bawah Fan off (Masa bakar ikut oven masing2 ya,agak2 dah golden brown tu,da masak la tu)
-
Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut cornflakes rangup yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!