'/> Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang Sempurna - Ragam Resepi

Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang Sempurna

DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip

Sedang mencari ide Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang Bikin Ngiler yang unik?, Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip, Lezat Sekali memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. masyarakat memang telah terbiasa menggunakan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara membuat Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip, Sempurna untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang enak harusnya sih memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau hendak menyiapkan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan istimewa. Next merupakan gambar tentang DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang dapat sobat jadikan ide.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip adalah 6 Toples. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip diperkirakan sekitar 5 Jam.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip memakai 19 jenis bahan dan 9 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

Selamat Menjamu Selera!😊

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip:

  1. 👉Bahan A :
  2. 280 gm Mentega (Unsalted Anchor Butter)
  3. 220 gm Gula merah lembut
  4. 100 gm Gula kastor
  5. 2 biji Telur
  6. 2 sudu teh Esen vanila
  7. 👉Bahan B :
  8. 320 gm Tepung serbaguna/Red Roses Flour
  9. 25 gm BENSDORP Serbuk koko
  10. 25 gm HERSHEY'S Serbuk koko
  11. 6 gm Soda bikarbonat
  12. 3 gm Garam
  13. 50 gm Serbuk OATS
  14. 50 gm Serbuk CORNFLAKES
  15. 👉Bahan C :
  16. 150 gm HERSHEY'S Cip Coklat Susu
  17. 150 gm Hershey's cip coklat separa manis
  18. 50 gm Badam cincang
  19. 50 gm Kepingan badam

Cara untuk menyiapkan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip

  1. Sediakan bahan-bahan
  2. Ayak semua bahan B menjadi satu
  3. Adunkan pada kelajuan rendah sehingga lembut, mentega, gula merah, dan gula kastor
  4. Masukkan telur satu demi satu dan esen vanilla pukul untuk seketika sehingga bercampur rata
  5. Masukkan bahan kering yang telah diayak, secara berperingkat dan kacau dengan spatula sehingga bercampur rata (bila perlu, adun dengan pengadun untuk seketika sehingga bercampur rata)
  6. Masukkan bahan C, kacau rata dengan spatula, bungkuskan dengan pembalut plastik (saya asingkan menjadi 3), kemudian simpankan di dalam peti sejuk selama 3 jam, keluarkan dan potongkan 1 bungkus menjadi 4 bahagian
  7. Ambilkan 1 bahagian adunan, sudukan adunan sebanyak 1 sudu kecil/ikut rasa, susunkan di atas loyang yang telah dialas dengan kertas minyak, dijarakkan dan tekan sedikit dengan jari, letakkan cip coklat di atasnya. Panaskan ketuhar, bakar biskut selama 15 minit pada suhu 160 darjah Celsius (sesuaikan ikut ketuhar masing-masing). Keluarkan dan biarkan biskut untuk sejuk
  8. Sedap, rangup, wangi, dan coklat betul rasanya 🤤🤤🤤
  9. Selamat mencuba dan semoga berjaya.😘😘😘

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara membuat DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.