Resep Biskut Red Velvet, Bikin Ngiler

Lagi mencari ide Cara Gampang Membuat Biskut Red Velvet yang Enak Banget yang unik?, Bagaimana Menyiapkan Biskut Red Velvet, Sempurna memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan membagikan panduan cara membuat Cara Gampang Membuat Biskut Red Velvet Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Red Velvet yang enak selayaknya punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Red Velvet, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan Biskut Red Velvet enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan spesial. Seterusnya merupakan gambar seputar Biskut Red Velvet yang dapat kalian jadikan ide.
Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Red Velvet yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Red Velvet menggunakan 17 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.
Petua: buat biskut ni dekat2 sgt nak raya..sebab buat awal2..abis awal😜 #goldenapron2020
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut Red Velvet:
- 200 g butter
- 30 g shortening
- 1 sb minyak sapi
- 200 g gula perang
- 1 biji kuning telur
- 1/2 st garam
- 1 st cuka
- 300 g tepung rose/tepung biskut
- 15 g serbuk koko
- 50 g tepung jagung
- 1 sb tepung beras
- 1/2 st baking soda
- 1 st esen vanila
- 1-2 st pewarna merah
- 150 g cip coklat putih
- 100 g cip coklat hitam
- 150 g hirisan almond
Cara untuk membuat Biskut Red Velvet
- Pukul butter,shortening,minyak sapi dan gula perang sehingga sebati sahaja. (Guna senduk je)
- Masukkan kuning telur,esen vanila dan garam dan cuka. Diikuti pewarna merah. Dapatkan warna merah lebih supaya bila bakar warna red velvet tak pudar.
- Ayak tepung rose,tepung beras,tepung jagung dan serbuk koko dan baking soda. Uli biasa2 je,jgn terlebih.
- Masukkan coklat chips putih,hirisan almond dan coklat chips coklat. Adun kaup balik je.
- Sudukan@guna jari je. Jangan gentel2,biar nampak adunan handmade yang longgar tapi nipis.
- Bakar pada suhu 150-160c selama 10-15 minit. Jangan lebih bakar,nanti warna merah tukar jadi coklat. Lepas keluar oven,mmg biskut rasa lembut sikit. Bila kena angin dah sejuk,biskut akan crunchy.
- P/s: semakin berkualiti coklat chips,makin sedap. Jgn over letak..manis kang..
Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Red Velvet yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!