Resep Biskut Red Velvet 🇺🇸 Anti Gagal

Sedang mencari ide Resep Biskut Red Velvet 🇺🇸 yang Menggugah Selera yang unik?, Cara Gampang Membuat Biskut Red Velvet 🇺🇸 yang Sempurna memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kalian. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. Dipostingan Kali ini saya akan sharing tutorial cara memasak Resep Biskut Red Velvet 🇺🇸 Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Red Velvet 🇺🇸 yang enak seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Red Velvet 🇺🇸, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan Biskut Red Velvet 🇺🇸 enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa. Berikutnya merupakan gambar mengenai Biskut Red Velvet 🇺🇸 yang bisa sobat jadikan ide.
Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Red Velvet 🇺🇸 yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Red Velvet 🇺🇸 memakai 21 bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.
Tak boleh balik kampung lagi untuk beraya tahun ni..2 tahun lah jadinya pos biskut dan baju raya ke kampung.. Sejarahnya bermula dari kek red velvet. Semasa World War II, bakers menggunakan jus beetroot untuk hasilkan warna bagi kek mereka. Bermula dari situ, berkembangnya ‘red velvet’ dalam dunia baking termasuklah terciptanya biskut red velvet seperti ini.. #cppassport USA 🇺🇸
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut Red Velvet 🇺🇸:
- Bahan A
- 200 g unsalted butter (Uchu:pure butter)
- 30 g shortening
- 1 sudu besar minyak sapi
- 160 g gula perang
- Bahan B
- 1 biji kuning telur
- 1 sudu teh esen vanila
- 1 sudu teh red velvet emulco/pewarna merah
- 1/2 sudu teh garam (sebab guna unsalted butter)
- 1 sudu teh cuka
- Bahan C
- 300 g tepung red rose/tepung biskut/tepung gandum
- 15 g serbuk koko
- 50 g tepung jagung
- 1 sudu besar tepung beras
- 1/2 sudu teh baking powder
- Bahan D
- 150 g coklat chip putih
- 100 g coklat chip hitam
- 150 g almond flakes /ape2 kekacang kegemaran (disangai/dioven)
Langkah-langkah untuk membuat Biskut Red Velvet 🇺🇸
- Kacau bahan A sekadar sebati dan berkrim sahaja supaya biskut rangup dan tak mengembang selepas dibakar.
- Masukkan bahan B. Kacau sebati.
- Campurkan dan whisk bahan C dalam mangkuk lain terlebih dahulu. Kemudian ayak ke dalam bancuhan. Kaup balik gunakan senduk.
- Masukkan bahan D dan adun adunan gunakan tangan sahaja sekadar semuanya rata. Simpan doh dalam peti 15-30 minit.
- Cubit dan bentukkan ala kadar sahaja tanpa mengenakan tekanan pada adunan. Sehodoh yang boleh!🤣 Susun dalam loyang.
- Panaskan oven pada suhu 160c.
- Bakar selama 15 minit atau sehingga bawah biskut kekuningan/keperangan muda. Keluarkan biskut dan biarkan biskut sejuk pada suhu bilik. (Biskut akan rangup bila dah sejuk). Simpan dalam balang kedap udara.
Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Red Velvet 🇺🇸 yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!