Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, Enak Banget

Lagi mencari ide Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, Enak Banget yang unik?, Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond Anti Gagal memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya sobat. masyarakat memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan membagikan tutorial cara membuat Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, Lezat untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang enak selayaknya memiliki aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian spesial. Seterusnya merupakan gambar berkaitan dengan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang bisa kamu jadikan ide.
Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond memakai 18 jenis bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.
#1post1hope
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond:
- Bahan A
- 250 g butter / marjerin
- 1/2 cawan gula perang halus
- 1 penutup esen vanila
- 2 sudu besar madu
- 1/2 sudu kecil soda bikarbonat
- Bahan B
- 1 sudu besar tepung beras
- 1 sudu kecil baking powder
- 1 sudu besar tepung jagung
- 1 1/2 cawan tepung gandum
- Bahan D
- 2 sudu besar susu tepung
- C Bahan
- Bahan E
- 1/2 cawan nestum
- 1/2 cawan cip coklat
- 1/2 cawan almond nips / strip
Cara untuk membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond
- CARA-CARA GAUL BAHAN Mula-mula gaul rata bahan A. Nak senang saya gunakan whisk, kalau tak ada guna senduk biasa pun boleh. Lepas tu masukkan bahan B, kacau lagi bagi rata.Masukan bahan C pula sedikit demi sedikit dan kacau rata. Settled, masukkan bahan D, gaul rata lagi. Last sekali masukkan bahan E, gaul lagi bagi rata.
- 2. SIMPAN 30 MINIT DALAM PETI SEJUK Bila dah masukkan semua bahan, pastikan adunan elok tak berderai. Kalau adunan agak berderai tambah butter / majerin sikit sikit hingga adunan bersatu. Kemudian Simpankan dalam peti sejuk selama 30 minit.
- 3. SEDIA UNTUK DIBAKAR Ambil adunan sejemput sejemput atau guna sudu. Susun atas dulang pembakar. Panaskan oven 10 minit suhu 160. Bakar adunan selama 30-35 minit ikut oven masing masing. Kalau nak bakar biskut ni kena guna api slow ye.
- 4. SIAP Jangan risau kalau biskut ni masa panas dia agak lembut. Tunggu bila dah sejuk nanti baru keras elok. Fuh, bila gigit terasa rangup sangat!
Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!