'/> Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, Enak Banget - Ragam Resepi

Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, Enak Banget

Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳

Sedang mencari ide Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang Enak memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. masyarakat memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menghidangkan Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang Menggugah Selera untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang enak selayaknya punya aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan spesial. Berikutnya merupakan gambar seputar Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang dapat kalian jadikan inspirasi.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 menggunakan 6 bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

#cppassport Biskut pertama Aznie raya tahun ni, tak lain dan tak bukan biskut samperit @ orang panggil biskut bunga cina. Kenapa bunga cina ye. Mungkin sebab adanya buah cerry penyerinya. Warna merah memang cukup sinonim bagi masyarakat cina kan. Bagi mereka merah ni ong @ dalam erti kata lain, pembawa tuah @ rezeki. Untuk kali ni Aznie kekalkan rupa paras asli macam dulu-dulu. Rindu pulak dengan bentuk rupa samperit orang dulu-dulu. Mak Aznie cakap samperit orang sekarang, samperit kedekut😳, kecik sangat. Bukan macam dulu-dulu. Puas dapat makan😆. Pulak dah, kedekut katanya. Mak tak tau samperit tu la yang viral sebab bunga fia yang comel. 🤦🏻‍♀️.Resepi kali ni Aznie #cooksnap dari

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳:

  1. 1 cawan majerin/ butter
  2. 1 cawan susu pekat
  3. 1 penutup esen vanila
  4. 3 sudu besar tepung kastard
  5. 4 1/2 cawan tepung jagung
  6. cherry untuk hiasan**

Cara untuk membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳

  1. Cara Masukkan majerin, susu pekat, esen vanila & pewarna kuning ke dlm bekas & kacau guna senduk semua bahan bagi sebati
  2. Masukan tepung kastard,kacau rata kemudian baru masukan tepung jagung sedikit demi sedikit.uli dengan hujung jari.
  3. Tabur sedikit demi sedikit tepung jagung semasa uli supaya doh tidak lembik.
  4. Kemudian masukan doh kedalam acuan semperit, tekankan acuan doh keatas loyang pembakar. letakkan buah ceri diatas kuih sebagai hiasan.
  5. Panaskan oven dan bakar pada suhu 160°c selama tigapuluh minit atau sehingga masak (bergantung pada kepanasan oven masing masing)
  6. Biarkan sejuk seketika kemudian bolelah diisi kedalam bekas. kedap udara

Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.