Resep Biskut Arab #kchup Anti Gagal

Sedang mencari inspirasi Bagaimana Membuat Biskut Arab #kchup, Sempurna yang unik?, Resep Biskut Arab #kchup yang Enak Banget memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. masyarakat memang telah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara membuat Cara Gampang Membuat Biskut Arab #kchup Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Arab #kchup yang enak seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Arab #kchup, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Biskut Arab #kchup enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan spesial. Selanjutnya adalah gambar berkaitan dengan Biskut Arab #kchup yang bisa Anda jadikan ide.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Arab #kchup adalah 1 adunan. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Arab #kchup diperkirakan sekitar 20 minit.
Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat Biskut Arab #kchup yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Arab #kchup memakai 4 bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.
Resepi kuih raya yang mak buat untuk adik beradik setiap kali sekolah buat jamuan raya dan kena bawa kuih masing-masing
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Biskut Arab #kchup:
- 2 cawan tepung gandum
- 1 cawan gula pasir
- minyak sapi secukupnya
- ceri merah dah hijau sebagai hiasan
Cara untuk membuat Biskut Arab #kchup
- Goreng tanpa minyak tepung gandum(sangai) hingga ringan supaya tepung tak lembab baru biskut gebu dan cair di mulut. Pastikan sentiasa di kacau supaya tepung tak hangus. Biarkan sejuk baru sukat dan masukkan ke dalam mangkuk adunan.
- Mesin gula pasir terlebih dahulu kemudian sukat menggunakan cawan. Campur ke dalam mangkuk bersama tepung. Gaul sebati.
- Masukkan minyak sapi sedikit demi sedikit hingga adunan tidak melekat di tangan. Sukatan minyak sapi bergantung pada adunan.
- Setelah adunan tidak melekat, sediakan loyang pembakar dan bulatkan adunan mengikut saiz yang disukai.
- Kemudian susun di dalam loyang dan letakkan ceri yang dipotong halus sebagai hiasan.
- Bakar di dalam ketuhar selama 20 minit atau agak garing bahagian bawah biskut pada suhu 170°c. Suhu dan masa boleh di ubah mengikut kesesuaian ketuhar.
- Pastikan biskut betul-betul sejuk barulah di simpan dalam bekas dan di tutup.
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut Arab #kchup yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!