Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut cornflakes rangup yang Sempurna

Lagi mencari inspirasi Bagaimana Menyiapkan Biskut cornflakes rangup, Bisa Manjain Lidah yang unik?, Cara Gampang Membuat Biskut cornflakes rangup yang Lezat memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan berbagi panduan cara membuat Resep Biskut cornflakes rangup yang Lezat untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut cornflakes rangup yang enak selayaknya mempunyai aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut cornflakes rangup, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau hendak menyiapkan Biskut cornflakes rangup enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian spesial. Seterusnya merupakan gambar tentang Biskut cornflakes rangup yang bisa sobat jadikan inspirasi.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut cornflakes rangup adalah 2 balang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut cornflakes rangup diperkirakan sekitar 45 minit.
Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat Biskut cornflakes rangup yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut cornflakes rangup menggunakan 8 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.
Biskut cornflakes yg paling sedap sy pernah makan! Mmg my top fav kuih raya. Berkali2 n dah berbalang sy makan sorang je 🤣
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Biskut cornflakes rangup:
- 130 g cornflakes
- 150 g butter
- 80 g icing sugar
- 1 kuning telur
- 1 tsp vanilla
- 40 g tepung jagung
- 110 g tepung gandum
- Chocolate chips
Cara untuk menyiapkan Biskut cornflakes rangup
- Hancurkan cornflakes jadi 2 part, 1 kasar (untuk campur dalam adunan), 1 halus (untuk coating). Sy tumbuk pakai batu lesung n direct dalam penapis, senang xde sakit tgn nk ramas cornflakes tu. Ketepikan
- Whisk kan butter n icing sugar bg sekata,
- Masukkan kuning telur + vanilla, whisk lagi
- Masukkan tepung jagung + gandum. Gaul bagi sebati
- Masukkan cornflakes kasar, gaul sebati. Adunan memang akan lembik sikit dan susah nk dibentuk. Chilled kan dalam fridge sekejap sampai adunan tu boleh dibentuk.
- Sy bentukkan biskut ni pakai cookie scoop,so saiz akan sama je. Lepas bentukkan cookies, tempek dalam choc chips bg lekat,dan golekkan dalam cornflakes halus. Bakar 150°c / 28 minit Api atas bawah Fan off (Masa bakar ikut oven masing2 ya,agak2 dah golden brown tu,da masak la tu)
-
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut cornflakes rangup yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang enak untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!