Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Arab Qysha yang Sempurna

Sedang mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Arab Qysha yang Enak Banget yang unik?, Resep Biskut Arab Qysha, Bikin Ngiler memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan berbagi panduan cara menyajikan Resep Biskut Arab Qysha, Menggugah Selera untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Arab Qysha yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Arab Qysha, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Arab Qysha enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar mengenai Biskut Arab Qysha yang dapat Anda jadikan contoh.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Arab Qysha adalah 35 pcs. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Arab Qysha diperkirakan sekitar 15 Min.
Nah, kali ini kita coba, yuk, siapkan Biskut Arab Qysha sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Biskut Arab Qysha memakai 7 bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.
Payah nak cari Minyak Sapi. Ingatkan bahan basah je licin. Dengan Pure Ghee sekali sold out. Raya kan… PKP ke tak, still on macam tahun-tahun sebelum nya. Baru ingat nak buat resipi tanpa minyak sapi, sekali kemas2 cabinet terjumpa ghee blend kat belakang sekali. Cukup la untuk satu adunan kecik. Lepas dah bake tu kesian lak buat sikit sebab dak kenit Qysha ni suka sangat 😂. Nasib baik senang & sekejap je, next time boleh buat lagi 😊 #cppassport
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut Arab Qysha:
- 1 cawan Tepung Gandum
- 1/4 Tepung Susu
- 1/4 cawan Gula Aising
- 1/4 cawan Ghee
- Coating
- 1 sudu besar Tepung Susu
- 1/2 sudu besar Gula Aising
Cara membuat Biskut Arab Qysha
- Gaul sebati Tepung Gandum, Tepung Susu & Gula Aising. Masukkan Ghee & uli sampai tak melekat. **Tak perlu letak semua Ghee kalau adunan dah tak melekat di tangan
- Bahagi kepada 3 dan letak pewarna (optional)
- Ambil doh sebesar ibu jari dan bulatkan. Susun dalam tray make sure ada jarak patuh sop 😂
- Bake suhu 160C selama 8 minit (panaskan oven 10 min sebelum bake)
- Sebatikan Tepung Susu & Gula Aising. Gaul biskut terus lepas keluar oven
- Susun biskut dalam papercup atau boleh terus masukkan biskut dalam balang
Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Arab Qysha yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!