'/> Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Florentine yang Enak - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Florentine yang Enak

Biskut Florentine

Sedang mencari ide Resep Biskut Florentine yang Bisa Manjain Lidah yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Florentine, Lezat memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menyiapkan Cara Gampang Membuat Biskut Florentine, Menggugah Selera untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Florentine yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Florentine, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Florentine enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian istimewa. Seterusnya merupakan gambar berkaitan dengan Biskut Florentine yang dapat Anda jadikan ide.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Florentine adalah 200 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Florentine diperkirakan sekitar 2 jam.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Florentine yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Florentine memakai 6 bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

#bazaarramadan #minggu6 #goldenapron2020 #minggu5 Pertama kali membuatnya memang mudah. Makan pun tak berhenti-henti sebab rangguppp sangatttt 👍😍 Musim PKP 2020 ni cuti pun banyak dan gunakan masa sepenuhnya untuk mencuba pelbagai resepi biskut sempena Syawal menjelma... Pilihan utama untuk Biskut Raya. Selamat mencuba guys 💕

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Biskut Florentine:

  1. 500 gm Tepung Florentine
  2. 500 gm Badam Hiris
  3. 200 gm Badam Cincang Kasar
  4. 200 gm Kuaci Hijau
  5. 100 gm Bijan biasa @ Bijan hitam
  6. 25 Cup Cake kertas licin saiz L (boleh di ulang pakai)

Cara membuat Biskut Florentine

  1. Taburkan semua kekacang ke dalam tray oven. Bakarkan dengan suhu 160 darjah celcuis selama 10 minit atau sampai garing.
  2. Setelah selesai proses memanggang, sejukkan seketika. Masukkan Kekacang ke dalam mangkuk bersama Tepung Florentine lalu gaulkan rata.
  3. Masukkan 1 sudu besar rata adunan kedalam Cup Cake. Goncang-goncangkan cup cake agar rata. Susunkan atas tray.
  4. Bakarkan dengan suhu 170 darjah celcuis selama 15-20minit bergantung pada oven masing-masing.
  5. Biskut Florentine siap untuk dihidangkan. Selamat mencuba guys 😍

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut Florentine yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.