Cara Gampang Menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America) Anti Gagal

Lagi mencari inspirasi Resep Biskut Cornflakes Crunchy (America), Lezat Sekali yang unik?, Resep Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang Lezat Sekali memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kamu. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan contoh. nah kali ini saya akan sharing tutorial cara membuat Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Cornflakes Crunchy (America), Lezat untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Cornflakes Crunchy (America), pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America) enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan istimewa. Seterusnya adalah gambar mengenai Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang dapat sobat jadikan ide.
Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America) menggunakan 7 bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.
#cppassport Tahun ini tak banyak buat biskut raya,k ha tumpu hanya pada biskut yang digemari ramai.Itupun pilih biskut yang mudah dibuat sahaja untuk dimakan sendiri juga untuk diposkan buat yang tak dapat balik berhari raya bersama. Biskut Cornflakes Crunchy ini ringan dan rangup.Resepi menggunakan resepi asal dari kelas memasak zaman sekolah menengah lagi,menggunakan marjerin Planta.Boleh sahaja ditukar kepada butter.
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam pembuatan Biskut Cornflakes Crunchy (America):
- 300 gram Planta @ butter (Anchor Unsalted)
- 160 gram gula kastor @ gula perang (Brown Sugar CSR)
- 2 biji telur
- 1 camt esen vanila @ esen pandan (Star Brand)
- 190 gram tepung gandum
- 230 gram tepung jagung (Brown & Polson)
- 280 gram Kellog's Cornflakes
Cara untuk menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America)
- Putar Planta Marjerin @ butter bersama gula,telur dan esen vanila hingga sebati.
- Ayak tepung jagung sedikit demi sedikit ke dalam adunan tadi sambil dikaup dan balikkan.
- Ayak tepung gandum sedikit demi sedikit sambil dikaup balikkan adunan hingga bercampur-rata dan menjadi adunan lembut dan licin.
- Masukkan kellogg's cornflakes,ramas-ramaskan sedikit.Gaul dengan spatula.
- Jemput sedikit adunan,nipiskan menggunakan jari,letakkan di atas dulang pembakar.Adunan perlu nipis supaya masak sekata dan rangup.Jarakkan sedikit kedudukan biskutnya.
- Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu dengan suhu 170 C selama 20 - 22 minit @ sehingga garing/keperangan (bergantung kepada jenis oven).Siap.
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman maupun menjadi ide dalam berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!