Cara Gampang Menyiapkan Biskut badam cip coklat Anti Gagal

Sedang mencari inspirasi Bagaimana Membuat Biskut badam cip coklat yang Bisa Manjain Lidah yang unik?, Resep Biskut badam cip coklat Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kalian. masyarakat memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara menyajikan Resep Biskut badam cip coklat, Lezat Sekali untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut badam cip coklat yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut badam cip coklat, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau hendak menyiapkan Biskut badam cip coklat enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan spesial. Seterusnya adalah gambar mengenai Biskut badam cip coklat yang dapat sobat jadikan wawasan.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut badam cip coklat adalah 150 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut badam cip coklat sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Biskut badam cip coklat memakai 14 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.
Biskut yang Ira akan buat tiap tahun semestinya biskut badam coklat cip. Kenapa ye? Mestilah sebab mudah nak buat. Campak-campak je bahannya. Tak perlu guna mixer, guna senduk je. Awak semua kena cuba buat biskut ni. Sedap hingga menjilat balang hehehe. #phopxcookpad2020 #goldenapron2020
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Biskut badam cip coklat:
- Bahan A
- 250 g butter
- 1 1/4 cawan gula perang
- 1 sudu kecil esen vanila
- 1 biji telur
- Bahan B
- 2 1/2 cawan tepung gandum
- 1/2 cawan tepung jagung
- 1 sudu kecil baking powder
- 1 sudu kecil soda bikarbonat
- 6 sudu besar minyak masak
- C Bahan
- 2 cawan coklat cip
- 1 cawan badam cincang dadu
Langkah-langkah membuat Biskut badam cip coklat
- Gaul semua bahan A dalam satu bekas. Gaul guna senduk je.
- Kemudian masukkan bahan B. Gaul sampai sebati ok.
- Dah sebati, masukkan pulak bahan C. Kemudian rehatkan kejap dalam petiais belah bawah. Dalam 15-30 minit
- Sudukan adunan dalam dulang pembakar. Panaskan ketuhar selama 5 minit, suhu 170°c.
- Bakar selama 20 minit.
- TINGGHHH! Ok, dah masak. Angkat dan letak atas redai. Sejukkan. Kalau lepas sejuk tu dia masih lembut maksudnya biskut belum masak. Sila bakar semula selama 5 minit ye.
- Ok tunjuk lagi. LAST. hehehe
Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut badam cip coklat yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!