'/> Bagaimana Menyiapkan Biskut badam cip coklat Anti Gagal - Ragam Resepi

Bagaimana Menyiapkan Biskut badam cip coklat Anti Gagal

Biskut badam cip coklat

Lagi mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut badam cip coklat yang Lezat yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut badam cip coklat, Lezat memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa menggunakan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara menyiapkan Resep Biskut badam cip coklat yang Lezat Sekali untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut badam cip coklat yang enak harusnya sih punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut badam cip coklat, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau ingin menyiapkan Biskut badam cip coklat enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan istimewa. Seterusnya merupakan gambar seputar Biskut badam cip coklat yang bisa sobat jadikan wawasan.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut badam cip coklat adalah 150 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Biskut badam cip coklat yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut badam cip coklat memakai 14 bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Baca Juga

Biskut yang Ira akan buat tiap tahun semestinya biskut badam coklat cip. Kenapa ye? Mestilah sebab mudah nak buat. Campak-campak je bahannya. Tak perlu guna mixer, guna senduk je. Awak semua kena cuba buat biskut ni. Sedap hingga menjilat balang hehehe. #phopxcookpad2020 #goldenapron2020

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut badam cip coklat:

  1. Bahan A
  2. 250 g butter
  3. 1 1/4 cawan gula perang
  4. 1 sudu kecil esen vanila
  5. 1 biji telur
  6. Bahan B
  7. 2 1/2 cawan tepung gandum
  8. 1/2 cawan tepung jagung
  9. 1 sudu kecil baking powder
  10. 1 sudu kecil soda bikarbonat
  11. 6 sudu besar minyak masak
  12. C Bahan
  13. 2 cawan coklat cip
  14. 1 cawan badam cincang dadu

Cara untuk menyiapkan Biskut badam cip coklat

  1. Gaul semua bahan A dalam satu bekas. Gaul guna senduk je.
  2. Kemudian masukkan bahan B. Gaul sampai sebati ok.
  3. Dah sebati, masukkan pulak bahan C. Kemudian rehatkan kejap dalam petiais belah bawah. Dalam 15-30 minit
  4. Sudukan adunan dalam dulang pembakar. Panaskan ketuhar selama 5 minit, suhu 170°c.
  5. Bakar selama 20 minit.
  6. TINGGHHH! Ok, dah masak. Angkat dan letak atas redai. Sejukkan. Kalau lepas sejuk tu dia masih lembut maksudnya biskut belum masak. Sila bakar semula selama 5 minit ye.
  7. Ok tunjuk lagi. LAST. hehehe

Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut badam cip coklat yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.