Bagaimana Membuat Biskut oat badam rangup Anti Gagal

Sedang mencari inspirasi Resep Biskut oat badam rangup yang Bisa Manjain Lidah yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut oat badam rangup Anti Gagal memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya Anda. masyarakat memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi panduan cara menyiapkan Resep Biskut oat badam rangup yang Lezat untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut oat badam rangup yang enak seharusnya punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut oat badam rangup, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut oat badam rangup yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar seputar Biskut oat badam rangup yang dapat kamu jadikan contoh.
Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Biskut oat badam rangup sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat membuat Biskut oat badam rangup menggunakan 11 bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
Waktu-waktu macam ni tetiba teringat nak buat biskut,ingat zaman meniaga dulu biskut ni la,yg sy buat utk tambah2kan pendapatan,suami tolong jualkan...tapi sekarang dia terlantar sakit dh setahun lebih,harap dia dapat sembuh seperti dulu...mohon sahabat2 semua doakan suami sy yea...😊 #keepfighting SELAMAT MENCUBA SEMUA
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Biskut oat badam rangup:
- biskut oat badam rangup
- 250 gm butter
- 1 cawan gula perang
- 1 1/2 cawan tepung gandum
- 1 biji telur
- 2 1/2 cawan oat yg telah dikisar
- 1 tutup esen vanila
- 1 cawan kismis/coklat cip
- 1/2 cawan badam flakes
- 1 sk cream of tartar/emplex
- 1 sk soda bicarbonate
Langkah-langkah untuk membuat Biskut oat badam rangup
- Mix butter dan gula hingga berkrim dan pucat sedikit,tak perlu kembang pun.kalau putar lama sgt nanti biskut xcantik kejadiannya. -Masukkan telur dan esen vanilla. Mix setakat sebati. -Masukkan bahan-bahan kering dan ramas2kan sebati. Jangan uli kerana biskut akan jadi liat dan keras.
- Bulat2kan dan leperkan sedikit atau sukat guna sudu sukat 1 sudu kecil. Atas masing2 saiznya ye. -Bakar pada suhu 160c lebih kurang 30min(ni ikut oven sy) atau hingga perang. Atas oven masing2. Guna fungsi kipas jika ada untuk masak yang lebih sekata dan rangup.
- Sejukkan atas redai besi. Ini penting untuk biskut yang rangup. -Setelah sejuk simpan dalam bekas kedap udara
Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut oat badam rangup yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman maupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!